Premjeras: džiugu, kad Boao Azijos forumo darbe formuojant pasaulio ateitį gali prisidėti ir Lietuva

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius šiandien dalyvavo iškilmingoje vakarienėje, skirtoje rytoj prasidėsiančios Boao Azijos forumo kasmetinės konferencijos dalyviams ir svečiams.

Vienintelis iš Europos šalių vyriausybių vadovų turėjęs galimybę pasisakyti Lietuvos premjeras, padėkojęs už galimybę dalyvauti forume ir Kinijos svetingumą, pastebėjo, kad šio forumo 15-osios metinės sutampa su Lietuvos ir Kinijos diplomatinių santykių 25-mečiu.

„Pastarieji  15 metų nuo Boao forumo pradžios buvo kupini įvykių. Mes taip pat kartu su kitomis šalimis patyrėme daug pakilimų ir nuosmukių, ypač per pasaulinę finansų krizę. Šiandien kiekviena šalis, spręsdama neatidėliotinus klausimus, galvoja apie savo ateitį iš platesnės perspektyvos“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas, pripažindamas, kad dinamiškai besivystantis Azijos regionas vaidina labai svarbų vaidmenį pasaulyje vykstančiuose procesuose.

Pasak premjero A. Butkevičiaus, džiugu, kad rytoj prasidėsiančiame forumo darbe formuojant pasaulio ateitį gali prisidėti ir Lietuva.

Parašykite komentarą