Socialdemokratės gina nevaisingų šeimų interesą

2016-06-23, Vilnius. Šiandien prie Seimo piketavo Lietuvos socialdemokračių moterų  sąjungos ir Jaunųjų socialdemokračių tinklo atstovės. Solidariai su neabejingais piliečiais reikalavome visų Seimo narių pritarti Lietuvos Respublikos Pagalbinio apvaisinimo įstatymo XIP-2502(5) projektui.

Mūsų valstybėje demografinė situacija blogėja, visuomenė sensta, todėl turime realiais darbais gerinti padėtį. Negalinčiom susilaukti vaikų šeimoms labai padėtume priimdami Pagalbinio apvaisinimo įstatymą. Tai leistų taikyti modernius gydymo metodus, prenatalinę diagnostiką, o svarbiausia – šios paslaugos būtų kompensuojamos Privalomojo socialinio draudimo (PSD) fondo lėšomis. Iki šiol ši procedūra buvo atliekama, tačiau tai šeimos galėdavo padaryti tik už savo lėšas, todėl tai buvo neprieinama mažesnes pajamas gaunančioms šeimoms.

Nebekviečiame, o reikalaujame visus Seimo narius balsuoti už šio įstatymo projektą ir taip prisidėti, kad gimę sveiki vaikai mylinčių tėvelių šeimose galėtų kurti pažangią, modernią ir klestinčią Lietuvą.

Kviečiame parlamentarus vadovaujantis sąžine, atjauta, o ne retrogradinių pažiūrų kai kurių dešiniųjų lobistų formuojama nuomone. Negyvenkime praeitimi, remkimės mokslo pažanga, naujausiomis mokslo technologijomis.

Išsamesnė informacija žiniasklaidai:

Seimo narės Giedrės Purvaneckienės padėjėja–sekretorė

Vilma Vaitiekūnaitė

Tel. nr. 8 686 16336

Parašykite komentarą