Konferencija „Globalūs iššūkiai švietime“ skatins pozityvius pokyčius ugdyme

Lapkričio 9 dieną Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kartu su Europos neformaliojo vaikų ir jaunimo švietimo asociacija (EAICY) ir Švietimo ir mokslo ministerija kviečia į tarptautinę konferenciją „Globalūs iššūkiai švietime”.

Šiandieną rengiant vaikus ir jaunimą sėkmingam gyvenimui, būtinas kryptingas jų asmeninių ir socialinių įgūdžių ugdymas, todėl konferencija „Globalūs iššūkiai švietime” siekiama paskatinti pozityvius pokyčius mokyklose ir neformaliojo vaikų švietimo įstaigose.

Globalizacija, nuolat besikeičiantys socialiniai, ekonominiai veiksniai, informacinių ir komunikacinių technologijų plėtra be jokios abejonės lemia ir švietimo kaitos poreikį. Natūraliai kyla klausimas „ar pokyčiai švietime vyksta taip pat sparčiai, kaip ir kitose sferose?“. Tiek Lietuvoje, tiek ir daugelyje kitų Europos šalių nuolat keliami klausimai, reikalaujantys efektyvių ir drąsių sprendimų, pvz. jaunimo nedarbas, ugdymo kokybė, takoskyra tarp įgūdžių, kuriuos jaunas žmogus įgyja mokydamasis, ir įgūdžių, kurie jam reikalingi konstruojant sėkmingą karjerą ar verslą bei kt. Ieškant atsakymų į šiuos nelengvus klausimus siekiama įvairių Europos šalių švietimo sistemų atstovus suburti bendrai diskusijai, kuri galėtų padėti numatyti reikalingų pokyčių gaires.

Konferencijoje „Globalūs iššūkiai švietime” bus analizuojami pagrindiniai iššūkiai su kuriais susiduria dabartinė švietimo sistema, pristatomi tyrimai, atskleidžiantys kur vaikai ir jaunimas sėkmingai ugdosi asmeninius ir socialinius įgūdžius bei diskutuojama apie tai, kokių pokyčių reikia švietimui. Konferencijoje dalyvaus švietimo įstaigų (mokyklų, neformaliojo švietimo įstaigų, mokslo institucijų) vadovai, nevyriausybinių organizacijų atstovai, ugdymo ekspertai iš įvairių Europos šalių: Prancūzijos, Vokietijos, Nyderlandų, Lenkijos, Latvijos, Slovakijos, Bulgarijos, Čekijos, ir kt. Pranešimus skaitys ir savo patirtimi dalinsis banko „Swedbank“ personalo departamento vadovė Milda Autukaitė, vyriausioji „Global leaders“ prezidentė Kotryna Stankutė, žurnalo IQ vyriausiasis redaktorius Ovidijus Lukošius, Kembridžo Universiteto absolventė ir rašytoja Unė Kaunaitė ir kiti žinomi Lietuvos bei užsienio ekspertai.

Siekiant pozityvių pokyčių mokyklose ir neformaliojo vaikų švietimo įstaigose konferencijos „Globalūs iššūkiai švietime” metu bus dalijamasi gerąja patirtimi – „sėkmės istorijomis“. Tik kalbantis apie problemas švietime ir išanalizavus  kitų šalių patirtį, galima tikėtis permainų ir siekti užsibrėžtų rezultatų.

Daugiau informacijos: el. p. Dalia.Navikiene@lvjc.lt, tel. (8 5) 275 3170

http://lvjc.lt/renginys/tarptautine-konferencija-globalus-issukiai-svietime/

Parašykite komentarą