Ką veikti pabaigus vidurinę?! Apsispręsti Lietuvos moksleiviams padeda žinomi žmonės

Pripažinkime, šis klausimas kankina ne tik būsimus abiturientus. Jis ramiai miegoti neleidžia ir jų tėvams. Padėti jaunuoliams apsispręsti ėmėsi žinomi Lietuvos žmonės, prisijungę prie iniciatyvos „būsiu__“ ir pakvietę šalies moksleivius vieną dieną padirbėti su jais drauge.

Panevėžietė Teresė (18 m.) į darbo susitikimus lydėjo  „Swedbank“ vyr. ekonomistą Nerijų Mačiulį, Gytis (16 m.) iš Vilniaus apsilankė dizainerės Jurgos Lago dirbtuvėse, į kurias pasaulyje žinoma menininkė retai įsileidžia svečius. Vilnietė Patricija (16 m.) pusdienį darbavosi meksikietiško maisto restorano „No Forks“ virtuvėje, kur su jo įkūrėju Luku Tranavičiumi gamino gvakamolę ir gilinosi į verslo vadybą. Žurnalistas, radijo laidų jaunimui vedėjas Orijus Gasanovas savo darbais dalinosi su Laura (17 m.) iš Anykščių, svajojančia apie žurnalistės karjerą.

„Tokie susitikimai su profesionalais įkvepia jaunuolius drąsiai siekti savo svajonių ir paskatina mažiau abejoti savo pasirinkimu. Galimybė pabendrauti su jį dominančios profesijos atstovu jaunam žmogui yra neįkainojama patirtis. „būsiu__“ svetainėje jau užsiregistravo daugiau nei 700 jaunuolių, norinčių išmėginti profesijas. Kviečiu visus profesionalus surasti darbotvarkėje laiko profesinio kelio ieškančiam moksleiviui. Tereikia užsiregistruoti www.busiu.eu. Net ir vienintelis susitikimas gali padaryti reikšmingą poveikį jaunuoliui renkantis būsimą profesiją“, – sako Rūta Radzevičiūtė, iniciatyvos „būsiu__“ vadovė.

Parašykite komentarą