Iniciatyvos „būsiu__“ vadove tapo Rima Olberkytė-Stankus

Daugiau kaip dviem šimtams tūkstančių šalies moksleivių profesinį kelią padėjusios pasirinkti iniciatyvos „būsiu__“ vadove tapo socialinių iniciatyvų autorė, labdaros ir paramos projektų organizatorė, viešųjų ryšių ir rinkodaros specialistė Rima Olberkytė-Stankus.

„Mūsų komandos pagrindinis tikslas – dar efektyvesnė mokslo ir verslo partnerystė. Norime suteikti galimybę kiekvienam moksleiviui „pasimatuoti“ būsimą profesiją, įgyti žinių ir patirčių jam suprantama kalba, supažindinti su ateities profesijomis. Kartu su projekto komanda sieksime, kad mūsų platforma www.busiu.eu taptų išmaniausiu ir naudingiausiu įrankiu visuomenei kryptingai ugdant, orientuojant jaunus žmones ir atrandant talentus, – teigia R. Olberkytė-Stankus. – Labai kviečiame verslus prisijungti prie mūsų iniciatyvos – atverkite duris į savo įmones, tapkite mūsų pranešėjais, partneriais, nes šiandien jūsų dovanotas laikas jaunajai kartai ryt sugrįš kaip puikūs darbuotojai į jūsų verslus“.

Iniciatyva „būsiu__“ šiandien jau vienija 713 šalies mokyklų ir 1453 pedagogus, 250 verslo įmonių ir 417 profesionalų, kurie dalijasi su moksleiviais savo patirtimi, pasakoja apie įmonių veiklas, profesijas ir darbo rinkos prognozes, atvyksta į mokyklas, kviečiasi moksleivius atvykti į savo įmones, veda e. pamokas.

Iniciatyvos „būsiu__“ metu taip pat organizuojami seminarai ir konferencijos moksleiviams ir pedagogams, vyksta visą Lietuvą apimanti „Nacionalinė karjeros savaitė“. Šie veiksmai orientuoti į tai, kad moksleiviai kuo daugiau sužinotų apie juos dominančias profesijas ir galėtų lengviau apsispręsti dėl studijų ir karjeros, o su šiuo sprendimu ir dėl mūsų šalies ateities.

Prie iniciatyvos yra prisijungusios tokios žinomos šalies įmonės kaip „Achema“, „Alna Software“, „Callcredit Operations”, „Fabula ir partneriai“, „FL Technics”, „Google“, IBM, „Kauno tiltai“, „Klaipėdos vanduo“, „Palink“, „Ryanair“, „Uber“, „Vilniaus vandenys“, „Vinted“ ir kitos.

Pasak R. Olberkytės-Stankus, kiekvieno profesionalo, praktiko, specialisto indėlis labai svarbus. Tokie žmonės gali padėti mokytojui ugdyti mokinius ne vakarykštės dienos, o šiuolaikinių ir ateities mokyklų principais: aktyviai įtraukiant moksleivius į mokymosi ir patirčių dalijimosi procesus, stiprinant socialinius įgūdžius ir bendradarbiavimą, suteikiant prasmingų žinių, kad mokymasis taptų ne prievole, bet laimėjimu, o galvojimas apie ateities pasirinkimus – ne nežinios ir streso, bet įkvėpimo šaltiniu.

Dar glaudesnės partnerystės „būsiu__“ sieks ir su valstybės institucijomis, visuomeninėmis organizacijomis, asociacijomis ir šalies mokslo elitu.

Olberkytė-Stankus yra socialinio projekto moterims „Trys seserys“ kūrėja, edukacinio projekto „VMG mokykla“ bendrapartnerė, ji taip pat turi sukaupusi daugiau kaip septyniolikos metų patirtį rinkodaros ir viešųjų ryšių srityje dirbant ir bendradarbiaujant su didžiausiomis šalies įmonėmis.

Daugiau informacijos apie projektą „būsiu__“, kurio iniciatorius yra „Swedbank“, galima rasti adresu www.busiu.eu.

Parašykite komentarą