Prezidentė priėmė Maltos ordino ambasadoriaus skiriamuosius raštus

Trečiadienis, balandžio 18 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Maltos ordino ambasadoriaus Manfredo Leo Mautnerio Markhofo skiriamuosius raštus.

Susitikime šalies vadovė aptarė Maltos ordino organizacijos veiklą Lietuvoje ir svarbiausius paramos projektus. Prezidentės teigimu, Lietuva vertina Maltos ordino pagalbos tarnybos humanitarinę ir socialinę pagalbą, kuri mūsų šalyje teikiama nuo pat 1991 m., veikia 44 Lietuvos miestuose, vienija per 1,5 tūkst. savanorių, skiepija savanoriškos veiklos ir socialinės atsakomybės principus.

Maltos ordinas yra nuolatinis Prezidentės inicijuotos kampanijos „Už saugią Lietuvą“ partneris, kartu bendradarbiaujantis socialinėse akcijose, inicijuojantis naujų dienos centrų steigimą, kviečiantis paremti sunkumus patiriančius vaikus. Šalies vadovė taip pat globoja maltiečių projektą paremti Lietuvos pasaulio teisuolius, kurie gelbėjo žydus.

Susitikime su naujuoju ambasadoriumi Prezidentė pabrėžė, kad šias ir naujas veiklas būtina tęsti toliau, ir palinkėjo, kad pernai pasirašyta pamatinė Lietuvos ir Maltos ordino bendradarbiavimo sutartis suteiktų pagreitį tolesniems abišaliams darbams.

Naujasis ambasadorius, Maltos ordino riteris, yra žinomas Austrijos verslininkas, gimė 1952 m. Vienoje, turi socialinės teisės magistro išsilavinimą, studijavo Vienoje ir Kembridže.

Parašykite komentarą