Premjeras S. Skvernelis: turime efektyviau panaudoti šalies keliams skirtas lėšas

Vyriausybėje kartu su savivaldos ir atsakingų institucijų atstovais aptartas Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPP) įgyvendinimas.

„Per dažnus vizitus šalies regionuose vienas iš esminių klausimų yra keliai, jų būklė ir priežiūra, bei žvyrkeliai. Turime ieškoti būdų, finansavimo šaltinių, kaip padaryti, kad lėšos būtų panaudojamos tinkamai, darbai atliekami efektyviai.  Savivalda turi būti išgirsta ir tik identifikavus kelių infrastruktūros problemas galėsime pagreitinti procesus“,  – sako Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

Per pasitarimą diskutuota dėl Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšų savivaldybėms paskirstymo principų, jų naudojimo kelių (gatvių) tinklui plėsti tvarkos taikymo problemų ir reglamentavimo tobulinimo.

Lietuvos savivaldybių asociacija pateikė savo matymą, kaip tobulinti programos įgyvendinimą ir atkreipė dėmesį, kad visoms savivaldybėms trūksta lėšų vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, taisyti ir prižiūrėti. Kitos opios problemos – drastiškai apribotos savivaldybių skolinimosi galimybės, lėšų skyrimo kriterijai, tinkamos finansuoti išlaidos ir Europos Sąjungos struktūrinės paramos panaudojimas.

Susisiekimo ministerija įpareigota sudaryti specialią darbo grupę, kuri ketina savo rekomendacijas ir konkrečius sprendimo būdus pateikti per mėnesį.

Parašykite komentarą