Seimo Pirmininkas: Esu pasiruošęs išklausyti Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubui kilusias abejones

Reaguodamas į Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubo viešą pareiškimą, pabrėžiu, kad Sąjūdis yra neatsiejama mūsų šalies istorijos dalis.

Kaip ir sakiau iškilmingo minėjimo Seime metu: „Sąjūdis supurtė nesupurtomą, išjudino nepajudinamą, sukūrė stebuklą“. Tuo niekada neabejojau ir neabejosiu, tai viena reikšmingiausių mūsų istorijos ir kovos už nepriklausomybę dalis.

Žinių radijo laidoje, vertindamas posėdyje išsakytas mintis, norėjau atkreipti dėmesį, kad Lietuva per trumpą laikotarpį padarė didžiulę pažangą, todėl nereikėtų matyti tik klaidų, bet ir įvertinti per 28-erius metus nuveiktus didžius darbus.

Nekomentavau R. Pakalnio, A. Juozaičio ir V. Radžvilo kalbų. Tiksli mano pasakyta mintis laidoje buvo: “Labai populistiniai pareiškimai, kad viskas yra blogai. Daugiausiai tokių pareiškimų pasakė žmogus, kuris jau gimė nepriklausomoje Lietuvoje, kurią mes jam turėjome paduoti ir jis neįvertino nieko to, kas yra sukurta, jam atrodo, kad viskas yra padaryta ne taip kaip jis norėtų. Šiandien jis turi kortas rankose ir jis gali kurti tą geresnę Lietuvą tokią, kokią jis įsivaizduotų geresnę. Manau, kad visada (reiktų vadovautis posakiu), ir vakar tokį retorinį klausimą uždaviau (posėdžio metu), ar ką nors gero padarei. Ar ką nors gero padarysi?“

Atsiprašau, jei mano žodžiai ką nors įžeidė. Esu pasiruošęs išklausyti Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubui kilusias abejones ir jas išsklaidyti.

Parašykite komentarą