KTU diplomų įteikimo šventėje – „Daddy Was A Milkman“ muzika ir V. Sinkevičiaus linkėjimai: „Jūsų gebėjimai turi milžinišką potencialą“

2 tūkstančiai naujų specialistų pasirengę žengti į darbo rinką ir kopti karjeros laiptais – birželio 22 dieną įspūdingoje diplomų teikimo šventėje „Žalgirio“ arenoje diplomus atsiėmė 95-oji Kauno technologijos universiteto (KTU) absolventų laida.

Iš viso šiais metais diplomai įteikti 2284 absolventams (su diplomus atsiėmusiaisiais sausio mėnesį). Iš jų – 1386 bakalaurai, 867 magistrai, 31 profesinių pedagogikos studijų absolventai. Studijas KTU rinkosi 117 užsienio studentai. Diplomai įteikti 25 universiteto mokslo daktarams.

Šiemet pirmiesiems 157 magistrantams įteikti sertifikatai, liudijantys įgytas MA+ kompetencijas. Prieš du metus KTU startavo naujas magistrantūros modelis MA+, suteikiantis platesnes, stipresnes ir gilesnes studijas.

„Atsisveikinę su Universitetu, žengsite į dar nežinomą ar mažai pažįstamą teritoriją, kur privalomų modulių nebebus – visi bus laisvai pasirenkami. Gyvenimas – pati didžiausia laboratorija, suteikianti neribotas galimybes bandyti“, – sakė l.e.p. KTU rektorė Jurgita Šiugždinienė.

Ji absolventams linkėjo patiems ieškoti atsakymų į kylančius klausimus ir aklai nesivadovauti svetimais pavyzdžiais, o norint sulaukti sėkmės galvoti ne apie save, o apie tikslą.

„Galvokite ne apie laikinus laimėjimus, o apie išliekančią vertę. Ne apie savo kiemą ar miestą kaip atskirą vienetą, o apie jų vietą valstybėje, ir apie šios vertę globaliame kontekste. Tai – ypač aktualu šiuolaikinėje Lietuvoje, kuri, švęsdama valstybės atkūrimo 100-metį, iš naujo atranda pilietiškumo ir valstybingumo sąvokas“, – akcentavo J. Šiugždienienė.

Renginyje koncertavo šiemet „Geriausio metų atlikėjo“ titulą „M.A.M.A.“ apdovanojimuose laimėjęs „Daddy Was A Milkman“, KTU pučiamųjų grupė „The BrassBess“, tautinio meno ansamblio „Nemunas“ choras, pasirodymus dovanojo urbanistinio šokio teatro „Low Air“ šokėjai. Renginį vedė radijo laidų vedėja, modelis Gabrielė Martirosianaitė ir aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis.

Technologijos – XXI amžiaus filosofija

„Jūsų darbai padės žengti valstybei į priekį. Inžinerija – XXI amžiaus filosofija. Kažkada pasaulį pakeitė renesansas, reformacija. Šiandien kalbame apie pasaulį keičiančias technologijas – dirbtinį intelektą, industrinius robotus“, – vardijo KTU absolventų pasveikinti atvykęs LR Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Jis pabrėžė, jog šiuolaikiniai inžineriniai išradimai padarė pasauliui ne mažesnę įtaką nei filosofinės idėjos.

„Šiandien jūsų turimi gebėjimai yra tai, kas turi milžinišką potencialą – keiskite pasaulį į geresnį, patogesnį ir darykite tai atsakingai“, – ragino Ūkio ministras.

KTU absolventai – ateities kūrėjai

Absolventus sveikino ir KTU alumnas, bendrovės „Teltonika“ generalinis direktorius Antanas Šegžda, prieš 13 metų taip pat žengęs atsiimti KTU diplomo.

„Pieš 20 metų KTU gimnazijos direktorius kreipėsi į mus sakydamas, jog esame Lietuvos ateitis. Dabar galiu patvirtinti, kad jis buvo teisus, tad šiandien mano pareiga yra kreiptis į jus, ir kreipiuosi su prašymu – pasilikite Kaune, Lietuvoje ir kurkite ją tokią, kokią norite ją matyti“, – jaunuolius ragino KTU alumnas.

Jis drąsino absolventus nenustoti svajoti, kelti sau maksimalius tikslus, nebijoti žengti pirmo žingsnio, kuris dažnai būna sunkiausias. „Jeigu tikite savimi – viskas yra įmanoma“.

KTU Studentų atstovybės prezidentas, magistrantas Lukas Kijauskas akcentavo, jog šiuolaikinės tendencijas verčia mokytis ir išlikti studentais visą gyvenimą.

„Šis diplomas parodo, jog esate tie, kurie spręs rytojaus problemas. Linkiu atsakomybe grįstos lyderystės ir niekuomet nedirbti tik dėl materialinio atlygio“, – ragino KTU SA prezidentas.

KTU studijos vis labiau vertinamos užsienyje

KTU šiemet sustiprino savo pozicijas bendrame Lietuvos aukštųjų mokyklų vertinime, kurį kasmet atlieka žurnalas „Reitingai“ – rezultatai pagerinti net keturiuose iš septynių reitingo kriterijų. KTU išlieku antru stipriausiu universitetu Lietuvoje.

Tuo tarpu „QS World University Rankings“ paskelbus naujausius pasaulio aukštųjų mokyklų reitingo rezultatus paaiškėjo, jog KTU studijų patrauklumas auga tarp užsienio studentų – vertinamuoju laikotarpiu beveik penktadaliu (19 proc.) išaugo tarptautinių studentų skaičiaus rodiklis („International students“), kuris parodo augantį universiteto žinomumą ir patrauklumą pasaulyje.

Visas nuotraukas rasite čia – https://we.tl/GQ3wpBXiyX 

Parašykite komentarą