Didžiausiam Lietuvos biurų miestui – išskirtinis pokalbis su B. Obama

Baracko Obamos kelias į Baltuosius rūmus vadinamas neįtikėtinu: sunkiai rastume kitą tokį prezidentą. Iki šiol jis įkūnija neribotas galimybes, kurias į šį pasaulį atsineša kiekvienas vaikas. JAV vadovu jis tapo laikotarpiu, kai vienas didžiausių pavojų buvo iškilę ne tik amerikietiškai svajonei, bet ir visam pasauliui. Kaip jam pasisekė? Savo gyvenimo ir veiklos strategijos paslaptimis B. Obama dalinsis Šiaurės šalių verslo forume (Nordic Business Forum). Šį Helsinkyje rugsėjo 26–27 dienomis vyksiantį renginį šiemet galės stebėti ir Vilniuje įsikūrusio „Technopolio“ biurų miesto verslo bendruomenė.

Nuo psichologijos iki dirbtinio intelekto

Rugsėjo 26-27 dienomis Suomijos sostinėje vyksiančio renginio pranešėjai bandys atsakyti į daugelį moderniam verslui rūpimų klausimų: kas lemia sėkmę skaitmeninės technologijos eroje, kaip atrasti ir panaudoti savo privalumus ar kaip galėtume padidinti produktyvumą, pasitelkę dirbtinį intelektą.

Šiemet į Šiaurės šalių forumą iš 40 pasaulio valstybių rinksis daugiau nei 7,5 tūkst. dalyvių. Naudojantis specialia programėle visiems forumo dalyviams suteikta galimybė pradėti kurti naudingus partnerystės ryšius su kitais renginio dalyviais dar iki forumo pradžios. Forumui prasidėjus, žmonės bus kviečiami dalyvauti specialiuose renginiuose, vakarienėse su jiems labiausiai naudingais įvairių sričių profesionalais. Pasak organizatorių, tik dirbant kartu gimsta naujos idėjos ir projektai.

„Visos trys šių metų Šiaurės šalių verslo forumo temų kryptys – strategijos, maksimalus produktyvumas ir dirbtinis intelektas – ypač aktualios šių dienų verslui. „Technopolio“ bendruomenė – tai įvairaus profilio: nuo finansų sektoriaus ir diplomatinių atstovybių iki individualių verslininkų, ir skirtingų dydžių: nuo stambių pasaulinių koncernų iki smulkaus verslo bendrovių, profesionalai, kuriems ypač aktualios šių metų temos. Radome universalų būdą, kaip visa mūsų  bendruomenė galėtų sudalyvauti šiame forume – įsigijome teisę į tiesioginę transliaciją“, – sako „Technopolis Lietuva“ vadovė Lina Maskoliūnė.

Ne konkurencija, o naujos žinios

2018-ųjų metų Šiaurės šalių verslo forumo pagrindinėmis temomis kalbės įvairiausių sričių atstovai – verslo ir genetikos ekspertai, strategijų ir psichologijos projektų autoriai, dirbtinio intelekto kūrėjai. Forumo kulminacija –  44-asis JAV prezidentas B. Obama, kuris dalinsis pasakojimu, apie savo karjeros strategiją.

Pasak L. Maskoliūnės, Šiaurės šalių verslo forume puoselėjamos vertybės atitinka ir „Technopolio“ biurų miesto bendruomenės gyvenimo principus.

„Šių dienų verslo plėtrai įkvėpimą teikia ne konkurencija, o verslo bendradarbiavimas ir naujos žinios. Nuo pat įsikūrimo Lietuvoje „Technopolio“ bendruomenė eina būtent šia kryptimi. Didelį dėmesį skirdami edukacijai, sudarome sąlygas savo verslo bendruomenei augti ir tobulėti. Forumo vaizdo transliacija – vienas iš būdų, kaip neatitrūkdami nuo darbos vietos mūsų bendruomenės nariai gali bendrauti su pasaulio lyderiais, mokytis ir semtis naujų idėjų“, – aiškina L. Maskoliūnė.

Bendradarbiavimo kryptimi

Maksimalaus produktyvumo srityje forume numatyta diskusija su olimpine kalnų slidinėjimo čempione Lindsey Vonn, apie žmogaus ir organizacijų galimybių ribas kalbės vienas iš „Flow Genome Project“ autorių Steven Kotler, apie dirbtinio intelekto įtaką įmonių produktyvumui – skaitmeninės ekonomikos ekspertas ir autorius Andrew McAfee, apie „tyliosios revoliucijos“ teoriją, arba kaip pažadinti ir išnaudoti intravertų stiprybes sėkmei pasiekti, kalbės šios teorijos autorė Susan Cain. Numatytas susitikimas su žinomu technologijų srities investuotojų Niklasu Zennströmu, vienu iš „Skype“ įkūrėjų.

„Šiaurės šalių verslo forumas – renginys, kuriame ypač akcentuojama verslo bendradarbiavimo, partnerystės, inovatyvių verslo modelių kūrimo svarba. Šie principai puoselėjami ir „Technopolio“ verslo bendruomenėje. Mes labai džiaugiamės, kad galime priartinti tokio lygio renginius prie mūsų darbuotojų, nes norime, kad jie turėtų galimybę plėsti savo akiratį ir žinias neatitrūkdami nuo darbo vietos.  Nuolatos kviečiame bendruomenės narius dalyvauti įvairiuose renginiuose ir iniciatyvose. Tikime, kad dirbdami ir kurdami kartu galime nuveikti daugiau, o tam šiais laikais atstumai nebetrukdo“, – sako L. Maskoliūnė.

Technopolio verslo bendruomenę sudaro 64 įmonės ir daugiau nei 6000 darbuotojų.

Apie „Technopolio“ biurų miestą

Atėjęs į rinką 2013 m. „Technopolis“ per 5 veiklos metus Lietuvoje jau investavo apie 130 mln. eur. Šiuo metu sostinėje Ozo rajone esantį didžiausią Lietuvoje biurų miestą „Technopolis“ sudaro 7 biurų pastatai – „Alfa“, „Beta“, „Gama“, „Delta“, po  du „Beta“ ir „Delta“ pastatus bei naujausias iš jų – „Penta“, visi jie apima apie 77 000 kv. m nuomojamo biurų ploto. Šiuo metu projektuojamas aštuntasis biurų pastatų kompleksas „Nova“. Per penkerius veiklos metus „Technopolis“ aktyviai prisidėjo prie miesto infrastruktūros gerinimo ir aplinkos tvarkymo: gyventojų ir darbuotojų patogumui nutiesti dviračių takai, šaligatviai, rajono gatvės su parkavimo vietomis, Ozo parke investuota į vaikų žaidimų ir sporto aikšteles.

Parašykite komentarą