Aukcione bus parduodamos VšĮ „Verslininkų namai“ valstybės dalininko teisės

Ūkio ministerija viešo aukciono būdu parduoda informacijos, konsultacijų ir mokymų paslaugas teikiančios viešosios įstaigos „Verslininkų namai“ valstybės dalininko teises. Viešas aukcionas vyks š. m. spalio 31 dieną.

„Valstybės turtas turi būti valdomas efektyviai, skaidriai ir nešti naudą visuomenei. Šiuo atveju viešosios įstaigos „Verslininkų namai“ funkcijos yra komercinės, o jų pasiūla rinkoje yra pakankama, todėl valstybei dalyvauti tokioje veikloje yra netikslinga ir neracionalu“, – sako ūkio viceministras Marius Skuodis.

Sprendimas priimtas vadovaujantis Vyriausybės suformuluotais principais, kad valstybė turėtų dalyvauti tik tose viešosiose įstaigose, kurios vykdo viešojo administravimo veiklą, teikia viešąsias paslaugas ar atlieka kitas valstybei svarbias funkcijas. Kitais atvejais valstybė turėtų atsisakyti netikslingo dalyvavimo tokiose viešosiose įstaigose.

Viešosios įstaigos „Verslininkų namai“ dalininko teisių pardavimo kaina nustatyta atsižvelgiant į valstybės įnašą į šios įstaigos dalininkų kapitalą ir sudaro 7703,89 euro. Įstaigos dalininkai – Ūkio ministerija ir Kauno regiono smulkių ir vidutinių verslininkų asociacija. Abu dalininkai turi po vieną balsą visuotiniame dalininkų susirinkime.

Parašykite komentarą