Kaune, Vilniuje ir Šiauliuose vyks pristatomieji akcijos „Renkuosi gyvenimą #IŠGIRSK” renginiai

Projektu „Renkuosi gyvenimą #IŠGIRSK” siekiama informuoti visuomenę apie smurtą artimoje aplinkoje bei pagalbą, kurią galima gauti ir suteikti pastebėjus galimą smurto atvejį. Kokia smurto artimoje aplinkoje situacija Lietuvoje? Specializuotos pagalbos centrai: kokiu principu dirbama ir kokią pagalbą galima gauti? Kas yra psichologinis smurtas ir emocinė pagalba? Šiuos ir kitus aspektus daugiausiai smurto atvejų užregistruotuose regionuose aptars kvalifikuoti specialistai.

Renginių metu taip pat vyks Kauno miesto kamerinio teatro aktorių smurto situacijų inscenizacijos. Simuliuojamų situacijų metu žiūrovai lygiavertiškai su aktoriais įsitrauks į diskusijas ir vaidybines situacijas, taip keisdami vyksmo eigą. Aktorė ir režisierė Raimonda Kimbraitė bei aktorius, režisierius, teatro pedagogas Vytautas Gasiliūnas, Kauno miesto kameriniame teatre veda edukacines forumo teatro kūrybines dirbtuves paaugliams ir suaugusiems „Problema (Ne)bėda“ bei „Man ne *X“, skatinančias nelikti abejingais gyvenimo žiūrovais, o aktyviai įsitraukti į opiausių nūdienos problemų (psichologinio ir fizinio smurto, socialinės nelygybės ir kt.) analizavimą bei sprendimą.

Renginiai vyks jau šią savaitę: gruodžio 4 d. Kaune – Kauno miesto kameriniame teatre, gruodžio 6 d. Vilniuje, MULTIKINO kino centre ir gruodžio 7 d. Šiauliuose – Šiaulių valstybinėje kolegijoje. Renginių pradžia 10 val. Renginiai nemokami.

Projektas finansuojamas Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo lėšomis.

Daugiau informacijos: tel. +370 612 85 997, el. p. gabriele@mvp.lt arba FACEBOOK paskyroje „Renkuosi gyvenimą #išgirsk“

Parašykite komentarą