„Reitingai“: VDU – tarp šalies lyderių net 50 studijų krypčių

Žurnalo „Reitingai“ gruodžio mėnesio numeryje buvo paskelbtas šalies universitetų studijų krypčių reitingas. Jame aukštas pozicijas išlaikė didžioji dauguma studijų krypčių, siūlomų Vytauto Didžiojo universitete (VDU) – net 50 VDU bakalauro ir magistrantūros studijų krypčių užėmė trečią arba aukštesnę vietą visoje Lietuvoje.

Bakalauro lygmenyje VDU įvertintas kaip šalies lyderis keturiose studijų kryptyse: aplinkotyros ir ekologijos, edukologijos, teologijos ir menotyros. Magistrantūroje geriausiomis Lietuvoje įvardytos VDU socialinio darbo, menotyros, aplinkotyros ir ekologijos, teologijos bei kultūros studijų ir antropologijos studijos. Per metus iš antros į pirmą vietą pakilo VDU edukologijos krypties bakalauro studijos, kurias nuo šiemet vykdo duris atvėrusi Švietimo akademija.

VDU išlaikė aukštas pozicijas reitinge beveik visose studijų kryptyse, kurių programos yra siūlomos universitete – net 27 bakalauro ir 23 magistrantūros studijų kryptyse VDU užėmė trečią arba aukštesnę vietą tarp visų vertintų universitetų.

2019 m. universitetų studijų krypčių reitingas buvo sudarytas įvertinus šiuos kriterijus: darbdavių nuomonė apie alumnus, kiek iš viso šios krypties studijų programų yra vykdoma, 2018 m. priimtų pirmakursių balo vidurkis, 2018 m. priimtų geriausių abiturientų skaičius, 2018 m. priimtų pirmakursių žemiausias balas, bendra rodiklių suma taškais, kaip SKVC įvertino šios krypties programas bei MOSTA rodikliai apie alumnų įsidarbinimą ir gaunamą atlyginimą. Bakalauro studijose taip pat įvertinta, kiek iš viso priimta studentų 2018 m., o magistrantūroje – moksliškumas ir 2017-2018 m. gautos valstybės finansuojamos doktorantūros vietos.

Parašykite komentarą