Dėl Edmundo Vaitekūno paskleistos klaidinančios informacijos

2019 m. sausio 6 d. Edmundas Vaitekūnas žiniasklaidos priemonėse išplatino tiesos neatitinkantį pranešimą apie Lietuvos radijo ir televizijos komisijoje (toliau – LRTK) dirbančius narius.

Edmundas Vaitekūnas iš LRTK pirmininko pareigų atsistatydino praėjusių metų rugsėjį, o praėjusių metų gruodžio mėn. LRTK nustačius, kad jis padarė šiurkštų tarnybinį pažeidimą, š. m. sausio 4 d. jis atsistatydino ir iš LRTK narių.

LRTK, reaguodama į Edmundo Vaitekūno žiniasklaidoje išplatintą pareiškimą, kuriame jis sako, kad negali likti tokioje LRTK, kurioje net trys nariai neva turi darbinius santykius su transliuotojais, informuoja, kad toks pareiškimas yra klaidinantis visuomenę.

Šiuo metu LRTK dirba visi jokia veikla su transliuotojais nesusiję nariai. Tai patvirtino ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (toliau – VTEK) savo 2018 m gruodžio 21 d. rašte LRTK, kuriame nurodė, kad, „įvertinusi teisės aktų, teismų formuojamos praktikos bei nustatytų faktinių aplinkybių visumą, nusprendė tyrimo dėl trijų nurodytų LRTK narių elgesio atitikties LR viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms nepradėti“.

Parašykite komentarą