Teismas: VKEKK sprendimas dėl šilumos kainų sumažinimo UAB „Vilniaus energija“ – teisėtas

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) ir UAB „Vilniaus energija“ ginčą dėl naudos pasidalinimo su vartotojais, investavus į ekonomaizerį, dėl kurio buvo sutaupoma dalis kuro, 2019 m. sausio 4 d. konstatavo, kad Komisijos sprendimas sumažinti šilumos tiekimo sąnaudas daugiau nei 0,4 mln. Eur yra teisėtas.

UAB „Vilniaus energija“ skundė VKEKK sprendimus dėl to, kad, atlikus neplaninį bendrovės patikrinimą, buvo konstatuota: net ir tuo atveju, jei, nesuderinus su VKEKK ir savivaldybe, o bendrovės sprendimu investuojama į efektyvius įrenginius, atsipirkus šiai investicijai, gaunama nauda turi būti dalinamasi su vartotojais.

VKEKK laikosi pozicijos, kad šioje situacijoje, t. y. atsipirkus investicijai į ekonomaizerį, nėra pagrindo UAB „Vilniaus energija“ gauti papildomą ekonominę naudą  šilumos vartotojų sąskaita, ypač šildymo sezono metu. Todėl buvo priimtas sprendimas mažinti vilniečiams šilumos kainą daugiau nei 0,4 mln. Eur suma, t. y. 0,02 ct/kWh  nuo 2016 m. gegužės mėn. iki 2017 m. balandžio mėn.

Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą rasite čia.

Parašykite komentarą