VIEŠAS KREIPIMASIS Į KAUNO ŽALGIRIO KLUBO RĖMĖJUS

Gerbiami Kauno Žalgirio krepšinio klubo Rėmėjai,

Norime atkreipti Jūsų dėmesį į Kauno Žalgirio arenos veiksmus kurie tapo netikėta „dovana“ žmonių su negalia bendruomenei 2017 m. pabaigoje.

2017 m. lapkričio mėn. paaiškėjo, kad ¾ neįgaliųjų vietų 104-111 sektoriuose Žalgirio arenoje, kurios pirminiame projekte buvo skirtos neįgaliems lankytojams 2017 m. liepos mėn. arenos projekto autoriaus E. Miliūno studijos pagrindu buvo panaikintos ir perduotos uždaram VIP klubui kuris pavadintas rėmėjo vardu – PREMIUM KLUBAS RAMIRENT.

Tokiu būdu šios įmonės pavadinimas, prekinis ženklas žinomas visoje Europoje tapo atskirties ir
diskriminacijos negalios pagrindu simboliu. Sutikdami pavadinti neįgaliems skirtas vietas savo įmonės vardu UAB RAMIRENT prisidėjo prie LR Lygių galimybių įstatymo 8 str. 1 d. 1p. pažeidimo.

Tai, jog šios įmonės vardu pavadinta vieta diskriminuoja negalios pagrindu 2018 m. rugpjūčio 28 d. pripažino Lygių galimybių tarnybos kontrolierės A. Skardžiuvienės sprendimas. Dėl šio pažeidimo ne vieną kartą kreipėmės į Žalgirio arenos valdytojus, Kauno m. savivaldybės administraciją tačiau mūsų prašymai buvo atmesti nurodant, jog neįgaliems skirtos vietos perduotos Žalgirio klubo rėmėjo prekės ženklo pozicionavimui siekiant didesnių pajamų. Taip šios įmonės vardas tapo būdu uždirbti silpniausios visuomenės dalies – neįgaliųjų sąskaita.

Manome, kad toks Žalgirio arenos valdytojų, Kauno m. savivaldybės administracijos ir arenos projekto keitimo studijos autoriaus Eugenijaus Miliūno sprendimas prieštarauja:

  • Teiginiams apie Žalgirio arenos socialiai atsakingą Žaliosios krypties politiką;
  • Lygių galimybių įstatymo 2 skyriaus V straipsnio „Valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų pareiga įgyvendinti lygias galimybes“ 1 punkto 2 daliai kuri skelbia – „Valstybės ir savivaldybių institucijos ir įstaigos pagal kompetenciją privalo: rengti, tvirtinti ir įgyvendinti priemones, skirtas lygioms galimybėms užtikrinti nepaisant lyties, rasės, tautybės, pilietybės, kalbos, kilmės, socialinėspadėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, amžiaus, lytinės orientacijos, negalios, etninės priklausomybės, religijos.“;
  • Europos architektūrinių paslaugų teikimo profesinės etikos kodeksui.

Kviečiame Jus susipažinti su Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos 2018 m. rugpjūčio 28 d. sprendimu ir įvertinti iš naujo bendradarbiavimo principus su Žalgirio arena kol nebus pašalinti diskriminuojantys veiksmai – gražintas neįgaliems arenos lankytojams Statybos reglamente numatytas lygiavertis vietų kiekis lankytis sporto ir pramoginiuose renginiuose.

Padėkite Dovydui kovoje prieš Galijotą, nes taikiu bendrabūviu to jau nepavadinsi.

Pasirašo:

Kauno m. savivaldybės neįgaliųjų reikalų tarybos narys Audrius Kalvėnas
Asociacijos „Savarankiškas gyvenimas“ prezidentas Rokas Jarašius

Parašykite komentarą