Prisiekė Seimo narys A. Mazuronis

2019 m. balandžio 9 d. pranešimas žiniasklaidai

 

 

Šiandien Seimo posėdyje prisaikdintas Seimo narys Andrius Mazuronis. Parlamentaro priesaiką priėmė Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas, kuris paaiškino Konstitucijoje ir Seimo statute įtvirtiną teisinį reguliavimą, susijusį su Seimo nario priesaikos davimu.

„Konstitucinis Teismas savo baigiamuosiuose aktuose yra konstatavęs, kad Seimo nario priesaika nėra vien formalus ar simbolinis aktas. Ji nėra vien iškilmingas priesaikos žodžių ištarimas ir priesaikos akto pasirašymas. Seimo nario priesaikos aktas yra konstituciškai ir teisiškai reikšmingas. Duodamas priesaiką išrinktas Seimo narys viešai ir iškilmingai įsipareigoja veikti taip, kaip įpareigoja duota priesaika, ir jokiomis aplinkybėmis jos nesulaužyti. Iš Seimo nario priesaikos jam kyla pareiga gerbti ir vykdyti Konstituciją, įstatymus, sąžiningai vykdyti Tautos atstovo pareigas“, – sakė D. Žalimas.

A. Mazuronis Seime pakeitė Arūną Gelūną, kuris laimėjo konkursą eiti Lietuvos dailės muziejaus direktoriaus pareigas ir balandžio 1 d. atsisakė parlamentaro mandato. A. Gelūnas buvo išrinktas pagal Lietuvos liberalų sąjūdžio sąrašą. Pirmasis nepatekęs į Seimą šiame sąraše buvo A. Mazuronis.

Po priesaikos A. Mazuronis pasirašė vardinį priesaikos lapą. Prisiekęs Seimo narys įgijo visas Tautos atstovo teises.

Seimo kanceliarijos (aut. Dž. G. Barysaitė) nuotrauka

Parašykite komentarą