Prezidentė priėmė jaunųjų kadetų priesaikas

Penktadienis, balandžio 12 d. (Kaunas). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Istorinės Prezidentūros kieme pasveikino Generolo Povilo Plechavičiaus mokyklos kadetus ir priėmė jų priesaikas. Šiemet kadetų priesaiką davė 75 jaunuoliai.

Pasak šalies vadovės, kadetų duota priesaika visada liks itin svarbi, nes ji sudaro gyvenimo esmę ir prasmę. Prezidentė pabrėžė, kad tai išskirtinė mokykla, todėl ypatinga yra ir šių moksleivių priesaika – ne tik būti atsakingiems ir garbingiems, bet ir visada ginti savo Tėvynę. Moksleiviai taip pat pasižadėjo pateisinti gerą kadeto vardą, būti patriotiški, patikimi, ištvermingi.

Valstybės vadovės teigimu, jaunieji kadetai – Lietuvos viešojo saugumo ir krašto gynybos ateities kūrėjai. Šalies Prezidentė palinkėjo, kad licėjaus auklėtiniai augtų pačiais tikriausiais šios šalies piliečiais – išsilavinusiais, darbščiais ir mylinčiais Lietuvą, taip pat būtų verti kadetų vardo.

Vieninteliame Baltijos šalyse kadetų licėjuje suteikiami teisinių žinių pagrindai, viešojo saugumo ir krašto gynybos pradmenys, kadetai supažindinami su karine technika, ginkluote, žino pagrindinius karybos principus. Kadetų mokykla išleidžia jau 6 abiturientų laidą, kurių dalis tolesnes studijas pasirinko Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje, Mykolo Romerio universitete ar yra profesinės karo tarnybos kariai.

Šiuo metu čia mokosi 315 mokinių, licėjaus steigėjai yra Vidaus reikalų ministerija ir Kauno miesto savivaldybė. Mokyklos užuomazgos siekia 1994 metus, tuomet įkurtas jaunojo kario būrelis dabar išaugo iki licėjaus. Čia vykdomos pagrindinio, vidurinio ir neformaliojo ugdymo, kartu su teisės ir karybos pagrindų mokymu, programos. Mokyklos veikla grindžiama sausumos kadetų ugdymo sistema. Nuo kitų mokslo metų Klaipėdoje pradės veikti Jūrų kadetų mokykla, kurioje mokiniai kartu su pagrindiniu išsilavinimu įgis jūreivystės, laivybos, krašto gynybos ir kitų žinių.

Parašykite komentarą