Seimo Kultūros komiteto pirmininkas reiškia užuojautą dėl kompozitoriaus Vytauto Laurušo mirties

2019 m. balandžio 30 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis komiteto ir savo vardu reiškia nuoširdžią užuojautą kompozitoriaus, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Vytauto Laurušo artimiesiems.

„Netekome iškilios asmenybės. Kompozitoriaus kūryba nuolat skamba šiuolaikinės muzikos festivaliuose ir yra atliekama geriausių pasaulio ir Lietuvos muzikantų. Nuoširdžiai užjaučiame artimuosius ir kultūros bendruomenę“, – sako Kultūros komiteto pirmininkas.

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, visuomenės veikėjas, kompozitorius Vytautas Laurušas mirė eidamas 89-uosius metus. 1963–1975 m. jis ėjo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro direktoriaus ir meno vadovo pareigas, 1971–1983 m. vadovavo Lietuvos kompozitorių sąjungai,1996–2003 m. buvo Lietuvos kompozitorių sąjungos Muzikos fondo pirmininkas.

2003 m. kompozitoriaus nuopelnai įvertinti Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi bei Vyriausybės premija, 2005 m. jam paskirta Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija. 

Kontaktai žiniasklaidai:

Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis

Tel. (8 5) 239 6102

El. p. ramunas.karbauskis@lrs.lt

 

 

 

Parašykite komentarą