Europos lygos finalo prognozė: Londono derbyje – didžiulė intriga ir rezultatyvus E. Hazardo atsisveikinimas?

Europos lygoje – svarbiausių kovų metas. Azerbaidžano sostinėje Baku susigrums du Londono klubai dėl Europos lygos čempionų vardo: „Chelsea“ ir „Arsenal“.

Abi ekipos savo sezonus pradėjo Europos lygoje ir abi ekipos su penkiomis pergalėmis ir vienomis lygiosiomis be didesnės konkurencijos užėmė pirmas vietas savo grupėse.

Vis dėlto, jau pirmajame atkrintamųjų etape „Arsenal“ turėjo problemų, kai pirmose rungtynėse 0:1 nusileido Borisovo BATE ekipai, tačiau atsakomosiose rungtynėse laimėjo 3:0 ir žengė į kitą etapą.

Aštuntfinalyje „Arsenal“ pirmas rungtynes „Rennes“ ekipai pralaimėjo net 1:3, tačiau antrose triumfavo 3:0 ir išvengė ankstyvo pasitraukimo iš Europos lygos. Ketvirtfinalyje ir pusfinalyje „Arsenal“ turėjo kur kas mažiau problemų, kai bendru rezultatu 3:0 įveikė „Napoli“ bei 7:3 susitvarkė su „Valencia“.

Štai „Chelsea“ kelionę link finalo pradėjo kur kas užtikrinčiau. Pirmame etape bendru rezultatu 5:1 buvo susitvarkyta su “’Malmo“, aštuntfinalyje 8:0 buvo sutriuškinta Kijevo „Dynamo“, o ketvirtfinalyje 5:3 palaužta Pragos „Slavia“. Štai pusfinalyje abi rungtynės tarp „Chelsea“ ir Frankfurto „Eintracht“ pasibaigė lygiosiomis 1:1 ir „mėlynieji“ į finalą žengė tik po 11 metrų baudinių serijos.

TOPsport prognozė

Šį sezoną „Premier“ lygoje „Chelsea“ užėmė trečiąją vietą, tačiau surinko vos dviem taškais daugiau negu penktoje vietoje likusi „Arsenal“. „Premier“ lygoje abi ekipos pasidalino po pergalę tarpusavyje.

Sezono pradžioje „Chelsea“ 3:2 įveikė „Arsenal“, tačiau sausį „kanonieriai“ šventė pergalę 2:0. Vis dėlto, Europos lygos finale geriau vertinami yra „Chelsea“ ekipos šansai. „Mėlynųjų“ šansai triumfuoti yra vertinami 40 proc. Tuo metu „Arsenal“ – 30 proc. TOPsport lažybininkai taip pat 30 proc. vertina galimybę, kad ekipoms prireiks pratęsimo.

„Chelsea“ ekipos šansai triumfuoti po pratęsimo yra vertinami 10 proc., kai šansai triumfuoti po 11 metrų baudinių serijos – 7 proc. Tuo metu „Arsenal“ pergalė po pratęsimo yra vertinama 8 proc., o triumfas po 11 metrų baudinių serijos – 5 proc.

Spaudoje jau pasirodė pranešimai, kad „Chelsea“ ekipą paliks komandos žvaigždė Edenas Hazardas. Belgas vasarą turėtų persikelti į Madrido „Real“, o Europos lygos finalas turėtų būti paskutinis mačas vilkint Londono ekipos marškinėlius.

Būtent E. Hazardas yra realiausias pretendentas įmušti įvartį finale. Jo šansai pasižymėti Europos lygos finale yra vertinami 35 proc. Taip pat yra vertinami ir Pierro-Emericko Aubameyango šansai pasižymėti.

Įdomu tai, kad 19 įvarčių ir 16 rezultatyvių perdavimų per sezoną atlikęs E. Hazardas Europos lygoje per septynias rungtynes dar nė karto neįmušė įvarčio ir atliko vos vieną rezultatyvų perdavimą.

Tuo metu P. Aubameyangas per šį sezoną įmušė 31 įvartį ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus, o 8 įvarčiai ir 3 rezultatyvūs perdavimai buvo atlikti žaidžiant Europos lygoje.

Parašykite komentarą