„NEO Finance“ per IPO jau beveik pritraukė planuotą minimalią sumą – pusę milijono eurų

INFORMACIJA APIE VIEŠĄ AKCIJŲ SIŪLYMĄ

Dokumente pateikiama bendro pobūdžio informacija. Tai nėra siūlymas ar rekomendacija pirkti vertybinius popierius. Sprendimas investuoti į akcijas turi būti priimtas Informacinio dokumento pagrindu, kuris pateikiamas svetainėse www.paskoluklubas.lt/ipo ir www.neofinance.com/ipo.

Neskirta išleisti, skelbti arba platinti nei tiesiogiai, nei netiesiogiai Jungtinėse Amerikos Valstijose, Australijoje, Kanadoje, Japonijoje arba bet kokiose kitose jurisdikcijose, kur tai būtų neteisėta.

 

„NEO Finance“ per IPO jau beveik pritraukė planuotą minimalią sumą – pusę milijono eurų

Lietuvos fintech startuolis AB „NEO Finance“, administruojantis tarpusavio skolinimo platformą „Paskolų klubas“ ir teikiantis „Neopay“ mokėjimo inicijavimo paslaugą, per savo pirminį viešą akcijų platinimą (IPO) jau beveik pritraukė planuotą minimalią sumą – daugiau nei 487 000 EUR.

Nuo pirminio siūlymo pradžios jau pateikta paraiškų įsigyti daugiau nei 155 000 akcijų. Skaičiuojant minimalia nustatytąja kaina – po 3,14 EUR už akciją, visi siūlymai jau sudaro virš 487 000 EUR.

Iš viso per pirminį akcijų platinimą „NEO Finance“ planuoja pritraukti nuo 0,5 iki 2,5 mln. EUR. Akcijų platinimas vyksta iki birželio 4 dienos, 23:59 val. Akcijos viešai platinamos Lietuvoje ir Nyderlanduose, taip pat Estijoje vyksta neviešas akcijų siūlymas.

Pirmasis toks IPO Lietuvoje

„Esame tikri, kad akcijų platinimas pavyks sėkmingai, nes jau beveik surinkome minimalų siūlymų kiekį. Tai įpareigojimas mums efektyviai įgyvendinti plėtros planus, kad pasiektume prognozuojamą įmonės vertės augimą ir sukurtume vertę mūsų naujiesiems akcininkams“, – sako Evaldas Remeikis, „NEO Finance“ valdybos pirmininkas.

Pasak jo, tikimais, kad per likusias dvi akcijų platinimo dienas dar bus sulaukta keleto stambesnių pirkimo paraiškų ir bus viršyta minimali siektina pritraukti lėšų suma.

„NEO Finance“ yra pirmasis fintech startuolis Baltijos šalyse, žengiantis į biržą. Pasibaigus akcijų platinimui, įmonės akcijomis planuojama pradėti prekiauti „Nasdaq Vilnius“ „First North“ rinkoje, skirtoje mažoms ir vidutinėms, sparčiai augančioms bendrovėms.

„NEO Finance“ pirmą kartą Lietuvoje IPO vykdo olandiškojo aukciono principu, kai kiekvienas gyventojas, teikdamas siūlymą, nustato savo kainą, kurią norėtų mokėti už akciją. Pasibaigus akcijų platinimui ir nustačius bendrą IPO akcijų kainą, pasiūliusiems didesnę kainą, sumokėtas perviršis bus grąžinamas į jų sąskaitas. 

Susidomėjimas Nyderlanduose

„Praėjusią savaitę aktyviai dalyvavome susitikimuose su investuotojais Nyderlanduose. Jie buvo sužavėti, kad turime elektroninių pinigų įstaigos licenciją, kad veikiame itin skaidriai ir atsakingai: atskiriame skolintojų lėšas nuo įmonės lėšų, kad tarpusavio skolinimas Lietuvoje yra reguliuojamas įstatymais ir aktyviai prižiūrimas Lietuvos banko“, – sako E. Remeikis.

Pasak jo, investuotojai iš Nyderlandų įvertino bendrovės IT specialistų sukurtą elektorinių pinigų platformą, kurioje atidaromos IBAN sąskaitos ir atliekami tarpbankiniai pavedimai, jos pagrindu veikia tarpusavio skolinimas ir teikiama mokėjimo inicijavimo paslauga.

„Daug diskutavome, kad Nyderlanduose galėtume sėkmingai teikti mokėjimo inicijavimo paslaugas, nes šioje šalyje šiuo metu veikia tik keli stambesni žaidėjai, kainos už transakcijas yra aukštos ir trūksta konkurencijos“, – teigia E. Remeikis.

Rugsėjį Europoje Sąjungoje įsigalios atvirosios bankininkystės nuostatos, kurias įtvirtino ES Antroji mokėjimo paslaugų direktyva (PSD2) ir tai leis fintech bendrovėms teikti mokėjimo inicijavimo  paslaugas visoje Europoje. „NEO Finance“ turima elektroninių pinigų įstaigos licencija jau galioja visoje Europos Sąjungoje ir Europos ekonominės bendrijos (EEB) šalyse, todėl bendrovė teisiškai yra pasirengusi tolesnei plėtrai kitose rinkose. 

Pritrauktą kapitalą investuos į plėtrą

Dalį per akcijų platinimą pritrauktų lėšų „NEO Finance“ ketina panaudoti mokėjimo inicijavimo paslaugos plėtrai. Bendrovė siekia tapti šios rinkos lydere Lietuvoje bei pradėti mokėjimo inicijavimo paslaugas vykdyti dar bent šešiose Europos šalyse. Prioritetas bus teikiamas Baltijos šalims, Nyderlandams ir Čekijai.

Šį pavasarį „NEO Finance“ jau įkūrė įmonę Nyderlanduose „NEO Finance B.V.“, per kurią turėtų būti vykdomas skolintojų per platformą pritraukimas bei tolesnė plėtra Europoje.

Per artimiausius 3-4 metus „NEO Finance“ taip pat sieks daugiau nei 3 kartus padidinti išduodamų paskolų apimtis tarpusavio skolinimo platformoje „Paskolų klubas“. Taip pat siekiama atlikti galimybių studiją ir išsiaiškinti tarpusavio skolinimo platformos plėtros galimybes per partnerystes ir frančizę kitose Europos šalyse. 

Dalis pritrauktų investicijų taip pat bus skiriama skolintojų iš Europos šalių pritraukimui į Lietuvos tarpusavio skolinimo platformą, kad kuo daugiau Vakarų kapitalo investuotų Lietuvoje, ir taip būtų galima atpiginti paskolas Lietuvos gyventojams.

„Nyderlandų investuotojai domisi investavimo galimybėmis Lietuvoje ir mūsų tarpusavio skolinimo platformoje, tik dalis jų norėtų investuoti didesnes sumas ir jas įdarbinti greitai. Ieškome sprendimų, kaip tai padaryti“, – pasakoja E. Remeikis.

Investuoja paprasti žmonės

Didžioji dalis siūlymų įsigyti akcijas iki šiol teikiama iš Lietuvos gyventojų – 73% jau pateiktų siūlymų, skaičiuojant pagal norimą įsigyti akcijų kiekį. Kita dalis paraiškų pateikta iš Nyderlandų, Estijos, net Rumunijos ir Italijos.

Dalis akcijų įsigijimo paraiškų taip pat pateikiama per finansų tarpininkus: finansų maklerių įmones ar bankus, turinčius priėjimą prie „Nasdaq Vilnius“ biržos. Taip iki šiol pateikta apie 6 % paraiškų įsigyti akcijas. Likusi dalis – per „NEO Finance“ internetinę platformą. 

„Džiaugiamės, kad mūsų akcijomis domisi paprasti žmonės, kurie dažniausiai perka po kelis šimtus akcijų. Visus akcijų siūlymus, pateiktus per mūsų specialiai akcijų pardavimui sukurtą internetinę platformą, galima matyti realiu laiku, todėl akcijų platinimo procesas yra labai atviras ir demokratiškas visiems, norintiems investuoti“, – sako Deividas Tumas, „NEO Finance“ valdybos narys.

Tai pirmas kartas Lietuvoje, kai akcijos platinamos per specialiai tam sukurtą internetinę platformą.

„NEO Finance“ administruoja tarpusavio skolinimo platformą „Paskolų klubas“, kur gyventojai gali skolinti vieni kitiems. Taip pat teikia elektroninio atsiskaitymo, arba mokėjimo inicijavimo, paslaugą internetinėms parduotuvėms su prekės ženklu „Neopay“. Šiuo metu „NEO Finance“ administruoja visus atsiskaitymus, vykdomus tokiose elektroninėse parduotuvėse kaip „Tiketa“, „Edrauda“, mokėjimų platformose „Manogilė.lt“, „Vienasaskaita.lt“ ir kitose.

Daugiau informacijos apie „NEO Finance“ IPO www.paskoluklubas.lt/IPO ir www.neofinance.com/IPO. Daugiau apie mokėjimo inicijavimo paslaugas https://neopay.lt/.

Nuotraukoje: „NEO Finance“ vadovų komanda

 

Daugiau informacijos:

Evaldas Remeikis, AB „NEO Finance“ valdybos pirmininkas, tel. +370 620 33300, el. paštas evaldas@neofinance.com

Deividas Tumas, AB „NEO Finance“ valdybos narys, tel. +370 691 34772, el. paštas deividas.tumas@robolabs.lt

Justinas Kodžius, AB „NEO Finance“ rinkodaros ir komunikacijos vadovas, tel. +370 606 39911, el. paštas justinas@neofinance.com

Rita Saunorytė Norutienė, „Agency 1323“, tel. +370 682 95377, el. paštas rita@1323.agency, www.1323.agency

Parašykite komentarą