VU skelbia konkursą iniciatyvos „Grįžtanti atmintis“ idėjai įprasminti

Vilniaus universitetas (VU) kviečia teikti pasiūlymus dėl meno kūrinio projekto, įprasminančio VU iniciatyvą „Grįžtanti atmintis“ (angl. Recovering Memory), sukūrimo senosiose Vilniaus universiteto erdvėse, taip pat VU Botanikos sode Kairėnuose ir Vingio skyriuje.

Konkursu siekiama rasti tinkamiausią memorializacijos sprendimą ir taip pagerbti VU bendruomenės narius, studentus ir darbuotojus, kurie dėl permainingos Lietuvos istorijos, totalitarinių režimų veiksmų ar vietos žmonių kolaboravimo buvo pašalinti iš universiteto ir neteko galimybės baigti studijas bei įgyti išsilavinimą, tęsti mokslinius tyrimus, pedagoginę ar kitą su universitetu susijusią veiklą.

Tikimasi išrinkti novatorišką, netradicinį ir išradingą memorializacijos projektą, skirtą VU atminties diplomais pagerbtiems (ir pagerbsimiems ateityje) asmenims įamžinti.

Konkursui pateikti darbai bus vertinami pagal meninio kūrinio idėjinį sprendimą, novatoriškumą, išradingumą, kūrinio darną su Vilniaus universiteto erdvėmis ir atitiktį paveldosaugos reikalavimams, meninio projekto įgyvendinimo kainą ir terminus.

Konkurse dalyvaujantys darbai bus premijuojami: I vieta – 1200 eurų, II ir III vietos – po 600 eurų.

Kūrinio projekto siūlymus kviečiame teikti iki 2019 m. rugsėjo 25 d. 12.00 val. el. paštu info@memory.vu.lt arba adresu Universiteto g. 3, LT-01513 Vilnius, 107 kab.

Iniciatyvą „Grįžtanti atmintis“ iš dalies finansuoja Geros valios fondas.

Išsamesnė informacija apie konkurso sąlygas ir VU iniciatyvą „Grįžtanti atmintis“

Parašykite komentarą