Kviečiame prisijungti prie Europos paveldo dienų‘19 organizavimo

Šiais metais rugsėjo 20-22 dienomis visoje Lietuvoje vyks Europos Tarybos programos „Europos paveldo dienos“. Šių metų tema – „Kultūros paveldas: pažink ir pramogauk“. Šiais renginiais siekiama supažindinti visuomenę su kultūros paveldu bei didinti jos sąmoningumą kultūros paveldo objektų vertės suvokimo ir jų išsaugojimo atžvilgiu. Europos paveldo dienų programa siūlo platų renginių ir veiklų spektrą: pažintiniai pasivaikščiojimai, parodos, paskaitos, edukaciniai užsiėmimai, koncertai, žaidimai ir kt. 

Labai svarbu, jog kultūros paveldo objektus aktualizuojantys renginiai vyktų ne tik Vilniuje, bet ir kituose Lietuvos miestuose bei miesteliuose. Todėl maloniai kviečiame bendradarbiauti ir prisijungti įvairias švietimo ir kultūros įstaigas, draugijas, nevyriausybines organizacijas, vietos bendruomenes, kultūros paveldo objektų savininkus ir valdytojus prie Europos paveldo dienų organizavimo Lietuvoje.

Pagrindiniai Europos paveldo dienų renginių principai:

  • atitikti 2019-ųjų metų temą „Kultūros paveldas: pažink ir pramogauk“;
  • vykti nustatytomis Europos paveldo dienų datomis, t.y. rugsėjo 20-22 d.;
  • dalyvavimas Europos paveldo dienų renginiuose turi būti nemokamas;
  • atverti pastatus ir vietas, kurios paprastai yra uždaros visuomenei;
  • taip pat Europos paveldo dienomis gali būti suplanuoti apsilankymai į pastatus ir vietas, kurios paprastai atviros visuomenei, jei ten vyksta renginiai, kurie skiriasi nuo įprastų programų (specialios ekskursijos, parodos, koncertai, konferencijos, žaidimai ir kt.).
     

Jeigu Jūsų renginys ar veikla atitinka šiuos kriterijus, maloniai kviečiame prisidėti prie Europos paveldo dienų organizavimo ir iki rugpjūčio 16 d. susiekti žemiau nurodytais kontaktais.

Daugiau informacijos apie Europos paveldo dienas galite rasti Kultūros paveldo departamento interneto svetainėje, Europos paveldo dienų svetainėje adresu http://kpd.lt/epd2019 ir Europos paveldo dienų Facebook paskyroje: Europos paveldo dienos Lietuvoje.

Kvietimą organizuoti Europos paveldo dienas galite atsisiųsti čia.

Parašykite komentarą