Seimo Kaimo reikalų komiteto nariai Uzbekistano parlamentarams pristatė Lietuvos patirtį reformuojant žemės ūkį

2019 m. rugsėjo 11 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Rugsėjo 11 d. Seime Kaimo reikalų komiteto nariai susitiko su Uzbekistano parlamento narių delegacija. Svečius iš Uzbekistano domino komiteto darbo specifika, padėtis Lietuvos žemės ūkyje ir patirtis jį reformuojant.

„Lietuva vertina Uzbekistaną kaip perspektyvią rinką lietuviškos žemės ūkio ir maisto pramonės produkcijos eksportui,“ – teigė komiteto pirmininkas Andriejus Stančikas ir pasidžiaugė stiprėjančiu Lietuvos ir Uzbekistano bendradarbiavimu. Komiteto nariai pabrėžė Europos Sąjungos paramos – tiesioginių išmokų ir paramos kaimo plėtrai – naudą reformuojant ir stiprinant Lietuvos žemės ūkį.

Pasak Uzbekistano parlamentarų, vis dažniau kalbama apie valstybinės žemės jų šalyje privatizavimo proceso pradėjimą ir žemės ūkio reformavimą. Kalbėdami apie žemės ūkį svečiai sakė, kad šiuo metu jų šalyje yra apie 300 tūkst. ūkių, po truputį bandoma atsisakyti ne itin pelningo medvilnės ūkio ir vis labiau orientuojamasi į sodininkystės-daržininkystės sektoriaus plėtimą. Svečiai akcentavo, kad juos labai domina naujųjų technologijų ir atsinaujinančių išteklių panaudojimas žemės ūkyje, kooperacijos plėtra, bendradarbiavimas veterinarijos, fitosanitarijos bei mokslo srityse, taip pat patirtis įgyvendinant žemės reformą ir vystant gyvulininkystę.

 

Uzbekistano parlamento narių delegacijos Lietuvoje pažintinis vizitas vykdomas pagal Lietuvos Respublikos Seimo ir Tarptautinio Respublikonų Instituto (IRI) bendradarbiavimo sutartį, siekiant perduoti Lietuvos Respublikos demokratinių reformų ir euroatlantinės integracijos patirtį Europos Sąjungos Rytų partnerystės šalių parlamentų nariams, administracijų tarnautojams.

Pridedama A. Matulevičienės nuotrauka.

Parengė

Seimo kanceliarijos Kaimo reikalų komiteto biuro patarėja

Augustė Matulevičienė

Tel. (8 5) 239 6951, el. p. auguste.matuleviciene@lrs.lt

Parašykite komentarą