Programoje „Rimantas Giedraitis ir draugai“ fleitininko kompozicijas ir aranžuotes atliks Klaipėdos brass kvintetas. Klaipėdos koncertų salė

Renginio tipas: koncertas
Renginio data: Trečiadienis, 2019 m. spalio 23 d.
Renginio pradžia: 18:30
Renginio pabaiga: Trečiadienis, 2019 m. spalio 23 d.
Renginio vieta: Klaipėdos koncertų salė

Rimantas Giedraitis ir draugai

Klaipėdos brass kvintetas

Meno vadovas Sigitas Petrulis

Solistai: Beata Ignatavičiūtė (sopranas), Rasa Serra (vokalas), Rimantas Giedraitis (fleita), Mindaugas Bačkus (violončelė), Mindaugas Putna (klavišiniai), Edmundas Federavičius (mušamieji)

Programa: Rimanto Giedraičio kompozicijos ir aranžuotės

 

Rimantas Giedraitis – žinomas  fleitininkas, kompozitorius, aranžuotojas, pedagogas. Jis yra parašęs daugiau nei 60 autorinių kūrinių įvairiems orkestrams ir ansambliams, parengęs daugiau nei 1 700 aranžuočių. Rimanto kūryba ir jo fleita dažnai skamba Klaipėdos koncertų salėje, jis nuolat bendradarbiauja su Klaipėdos brass kvintetu ir Klaipėdos kameriniu orkestru. Su pastaruoju kadaise jam yra tekę groti solo Lietuvos nacionalinės filharmonijos scenoje. „Muzikuoti tiksliai, jautriai, elegantiškai ir natūraliai – tai jau meistrystė. Ir kartu siekiamybė“, – viename interviu kalbėjo fleitininkas, daugelį metų dirbantis Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro fleitų grupės koncertmeisteriu.

Komponuojantis fleitininkas teigia, kad visą gyvenimą mokėsi ir tebesimoko iš kitų sukurtos muzikos ir siekia ją perteikti taip, kad net ir išrankiam klausytojui būtų suprantama, priimtina ar net malonu. „Aranžuotė reikalauja tavo asmeninio požiūrio į kito žmogaus muzikinę idėją“, – mano muzikas, kuriantis aranžuotes ne tik klaipėdiečių kolektyvų, ne tik Lietuvos valstybinio simfoninio, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro, Lietuvos kamerinio, „Trimito“, „Ąžuolyno“ ir kitų mūsų šalies orkestrų, bet ir užsienio atlikėjų užsakymu.

Programoje „Rimantas Giedraitis ir draugai“ fleitininko kompozicijas ir aranžuotes atliks Klaipėdos brass kvintetas ir klaipėdiečiai solistai Beata Ingnatavičiūtė (sopranas), Rasa Serra (vokalas), Mindaugas Bačkus (violončelė), Mindaugas Putna (klavišiniai), Edmundas Federavičius (mušamieji).

Pasak Klaipėdos brass kvinteto meno vadovo S. Petrulio, „esu pažįstamas su R. Giedraičiu nuo 1983 metų. Jis yra ypatingas žmogus, kuriuo visada gali pasitikėti tiek gyvenime, tiek scenoje. Tais laikais, kai dar labai trūko muzikos pučiamiesiems, Rimantas pradėjo rašyti šiuolaikiškas, puikiai skambančias, patogias atlikti ir lengvai klausytojui įsimenančias miniatiūras. Šiandien jis kaip aranžuočių meistras yra vienas geriausių Europoje“.

 

Parašykite komentarą