Seimo LSDD frakcijos pranešimas: pritariame Seimo Pirmininkui V. Pranckiečiui, kad balsavimo dėl nepasitikėjimo atidėliojimas sukelia neapibrėžtumą

Reaguodama į Seimo Pirmininko pareiškimą, kuriuo Viktoras Pranckietis ragina Seimą surengti nepasitikėjimo Seimo Pirmininku procedūrą jos neatidėliojant, Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcija ragina kolegas, Seimo narius, atsižvelgti į šį kvietimą ir kitą savaitę surengti balsavimą. LSDD frakcijos seniūnas Rimantas Sinkevičius sako, jog frakcijos nariai pritaria V. Pranckiečiui – greičiau surengta ši procedūra leistų operatyviau išspręsti susidariusią situaciją.

„Šio procedūros atidėliojimas neduoda jokių rezultatų, tuo pačiu situacijos neapibrėžtumas Seime demonstruoja Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pasimetimą, kelia nereikalingas diskusijas, ir visi atrodome juokingai. Mūsų frakcija ragina pritarti Seimo Pirmininko išsakytam kvietimui ir nebeatidėlioti procedūros. Situacijos neapibrėžtumą neigimai vertina ir Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda. Tikimės, kad balsavimas bus surengtas kitą savaitę, o pasibaigus nereikalingoms diskusijoms Seimas labiau koncentruosis į rimtus darbus“, – sako Seimo LSDD frakcijos seniūnas R. Sinkevičius.

Be to, „socialdarbiečiai“ siūlo išvengti veidmainiškumo ir politinių intrigų šioje situacija, todėl ragina frakcijas nedrausti savo frakcijos nariams balsuoti laisvai, o opozicines frakcijas – leisti savo nariams dalyvauti balsavime.

„Tinkamiausias būdas sužinoti realią viso Seimo nuomonę V. Pranckiečio atžvilgiu – leisti kiekvienam Seimo nariui balsuoti pagal savo sąžinę, valią ir suvokimą, todėl raginame opozicinių frakcijų lyderius leisti savo narius dalyvauti balsavime ir išreikšti savo nuomonę, neraginti jų palaikyti vienos ar kitos frakcijos pozicijos. Tik tokiu būdu sužinosime tikrąją parlamento nuomonę – ar iš tiesų Seimo Pirmininkas yra palaikomas Seimo. Toks kelias būtų teisingiausias“, – sako R. Sinkevičius.

Parašykite komentarą