Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo „Ekonovus“ sukčiavimo

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyba š.m. birželio mėn. pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl UAB „Ekonovus“ galimo sukčiavimo apgaulingai tvarkant atliekų apskaitą pagal LR baudžiamojo kodekso 182 str. 1 str. (sukčiavimas) ir 222 str. (apgaulingas apskaitos tvarkymas).

Įtariama, kad UAB „Ekonovus“ neturėdama teisės rinkti viešąsias komunalines atliekas Kauno miesto teritorijoje, jas neteisėtai renka bei pristato į Kauno MBA (Kauno regiono atliekų tvarkymo centras), kaip Kauno rajono atliekas. Toks veiksmas pažeidžia Atliekų tvarkymo įstatymo nuostatas, atliekų tvarkymo taisykles ir kitus teisės aktus reglamentuojančius atliekų tvarkymą bei turi nusikalstamos veiklos požymių.

„Ekonovus“ vežant atliekas iš Kauno miesto ir traktuojant, kad jos yra iš Kauno rajono – taip galimai didinamas Kauno rajone susidarančių atliekų kiekis. Tokiu atveju, daugiabučių namų ir individualių namų gyventojams bei juridiniams asmenims, kurie naudojasi kolektyviniais konteineriais, atliekų susikaupimo normos gali būti dirbtinai didinamos, todėl gyventojai nepagrįstai už atliekų tvarkymą galimai moka daugiau nei numatyta teisės aktuose. Įtariama, kad UAB „Ekonovus“ už tas pačias Kauno miesto įmonių atliekas sumokama 2 kartus – už jas sumoka tiek Kauno rajono gyventojai, tiek Kauno miesto įmonės.

Parašykite komentarą