Vilniuje atidarytas Europos Parlamento nario Juozo Oleko biuras

Trečiadienį Vilniuje atidarytas Europos Parlamento (EP) nario Juozo Oleko biuras Vilniaus širdyje adresu Gedimino pr. 21 / A. Vienuolio g. 2. Renginio metu J. Olekas pristatė savo komandą, kritikavo susiformavusią politinę kultūrą bei prabilo apie ateities planus atverti biurus ir kitose Lietuvos savivaldybėse.

EP nario biuras nuo šiol Vilniaus centre atviras visiems gyventojams, norintiems supažindinti su Europos Parlamento veikla ir dalintis kylančiomis problemomis. Renginyje europarlamentaras pristatė savo komandą, dirbsiančią biure – J. Olekui Lietuvoje talkins padėjėjai Gintarė Kačinskienė, Valdonė Korsakienė, Saulius Stripeika bei Algis Vaičeliūnas. Taip pat, J. Olekas prabilo ir apie ateities planus – artimiausiu metu jis planuoja atidaryti savo biurus Kaune, Marijampolėje, Klaipėdoje ir kitose Lietuvos savivaldybėse.

„Mūsų tikslas čia Lietuvoje – ne tik išgirsti ir atstovauti Lietuvos gyventojams Europoje, bet ir toliau skleisti Europos idėjas visose Lietuvos savivaldybėse. Todėl neapsiribosime tik Vilniumi, šiuo metu planuojame atverti biurų duris ir kitose Lietuvos savivaldybėse“, – teigia socialdemokratas J. Olekas.

J. Olekas kritikavo susiformavusią politinę kultūrą, kuri neįtraukia gyventojų į sprendimų priėmimus. Pasak politiko, jo asmeninė politinė patirtis parodė, kad nuolatinis bendravimas padrąsina gyventojus įsitraukti.

„Svarbu eiti pas žmones, padėti domėtis, diskutuoti, paaiškinti – tai labai svarbi mano darbo dalis. Daugiametė patirtis parodė, kad nuolatinis bendravimas padrąsina įsitraukti. Tai darėme, darome ir darysime”, – teigia socialdemokratas Juozas Olekas.

Europarlamentaras teigė, kad rekordinis EP rinkimuose dalyvavusių žmonių skaičius rodo, kad žmonės pradeda matyti ES institucijas kaip įrankį, padedantį spręsti įvairias gyventojų problemas.

„EP rinkimai buvo rekordiniai, kuomet akivaizdžiai daugiau žmonių atėjo į balsuoti. Tikiu, kad žmonės pradeda matyti Briuselį, Strasbūrą ir ES kaip demokratinę sąjungą diskusijoms, klausimų kėlimui ir sprendimų įgyvendinimui, kurie gerintų žmonių gyvenimą. Matant tai, kad Lietuvos politikai, valstybės prezidentas kalba apie gerovės valstybę, apie ką socialdemokratai kalba nuo veiklos atnaujinimo Lietuvoje, ES yra viena iš įrankių, kuri gali padėti. Turime užtikrinti, kad gyvenimo kokybė lygintųsi visoje ES”, – teigia J. Olekas.

Parašykite komentarą