16 aktyvizmo dienų prieš smurtą prieš moteris kampanijos proga piliečių visuomenė ragina ratifikuoti Stambulo konvenciją

Renginio tipas: Gatvės akcija
Renginio data: Trečiadienis, 2019 m. lapkričio 27 d.
Renginio pradžia: 12:00
Renginio pabaiga: Trečiadienis, 2019 m. lapkričio 27 d.
Renginio vieta: Nepriklausomybės aikštė šalia LR Seimo

16 aktyvizmo dienų prieš smurtą prieš moteris kampanijos proga piliečių visuomenė ragina ratifikuoti Stambulo konvenciją

Asociacija Vilniaus Moterų namai 2019 metų lapkričio 27 dieną kviečia į pilietinę gatvės akciją Stabdykime smurtą prieš moteris! Ratifikuokime Stambulo konvenciją!, kuri yra tarptautinės 16 aktyvizmo dienų prieš smurtą prieš moteris kampanijos dalis.

Akcijos tikslas – paskatinti Seimą ratifikuoti Konvenciją dėl smurto prieš moteris ir smurto šeimoje prevencijos ir kovos su juo (Stambulo konvencija, 2011). Lietuva ją pasirašė 2013 m., o 2018 m. Prezidentė Dalia Grybauskaitė pateikė Konvenciją  Seimui ratifikuoti.

Šiuo tikslu 2019 metų lapkričio 20 dieną Asociacija Vilniaus Moterų namai išplatino kartu su kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis parengtą ir pasirašytą kreipimąsi Dėl smurto prieš moteris šeimoje įveikimo ir Europos tarybos konvencijos dėl smurto prieš moteris ir smurto artimoje aplinkoje prevencijos ir kovos su juo ratifikavimo. Jo tekstą galite rasti čia:

https://www.vmotnam.lt/del-smurto-pries-moteris-seimoje-iveikimo-ir-europos-tarybos-konvencijos-del-smurto-pries-moteris-ir-smurto-artimoje-aplinkoje-prevencijos-ir-kovos-su-juo-ratifikavimo/

Stambulo Konvencija apjungia į vieną darnią visumą prevenciją, apsaugą nuo smurto ir specializuotos kompleksinės pagalbos užtikrinimą nukentėjusiesiems, baudžiamąjį kaltųjų persekiojimą ir suderintas politikos priemones, skirtas šiems tikslams pasiekti.

Kviečiame jungtis ir dalyvauti akcijoje, kurios metu kviesime nusifotografuoti su akcijos šūkiais ir taip išreikšti paramą smurto prieš moteris įveikimui ir Stambulo konvencijos ratifikavimui. Fotografijos bus viešinamos socialiniuose tinkluose.

WAVE StepUP! Stabdykime_smurtą_prieš_moteris! #Ratifikuokime_Stambulo_konvenciją

Parašykite komentarą