Sostinėje apsigyveno Kalėdos – ko nepraleisti pirmąją festivalio dieną

Vilnius pradeda gyventi Kalėdų festivalio ritmu: pirmieji šventiniai renginiai šeštadienį prasidėjo Rotušėje, kur nuo vidurdienio pilna garsų, spalvų, gerumo ir susitelkimo. Čia prasidėjo 17-oji Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė.

Mugėje pristatoma daugiau nei 40 diplomatinių atstovybių, tarptautinių mokyklų ir Tarptautinės moterų asociacijos Vilniuje stendų, kuriuose lankytojai gali rasti įvairiausių knygų, paveikslų, meno dirbinių ar Kalėdų suvenyrų. Į Rotušės aikštę kvapais, prieskoniais ir daugybe kalbų vilioja Tarptautinė kalėdinio maisto mugė, kurioje šiltus gėrimus ir savo šalių patiekalus pristato įvairių šalių atstovai. Mugės metu surinktos lėšos bus skirtos 10 lietuviškų organizacijų, kurios padeda sunkumus patiriantiems žmonėms, rūpinasi vaikų, moterų, neįgaliųjų bei senjorų gerove.

„Ką tik Vilnius pradėjo dar vieną įspūdingą kelionę į didžiąsias žiemos šventes. Smagu matyti, kaip miestas transformuojasi – nušvinta vitrinos, pasipuošia kitos miesto erdvės ir pradeda gyventi laukimu. Tai laikas ne tik įsiklausyti į šalia esančius, pasidalinti gerumu, bet kartu ir atsigręžti į tradicijas. Kviečiu mėgautis šiuo ypatingu laikotarpiu, kviestis į miestą svečių ir pajusti ypatingą šventinį Vilniaus pulsą, apie kurį kalba pasaulis“, – kviečia sostinės meras Remigijus Šimašius.

Renginys dar tik įsibėgėjo ir laukia visų, nes nuo 17 val. čia prasidės tradicinės Rotušės a. eglutės įžiebimo renginys su širdingais ambasadorių palinkėjimais įvairiausiomis pasaulio kalbomis – jie kasmet labai svetingai pakviečia pasaulio žmones į Vilnių ir skleidžia žinią apie magiškas Kalėdas Lietuvos sostinėje.

Milžiniškomis miško uogomis ir aukso spalva padabinta eglė Rotušės aikštėje daugeliui primins mėgstamiausias žiemos sezono uogas – bruknes, spanguoles, kurios dar vadinamos gyvybės uogomis, be kurių neįsivaizduojamas Šv. Kūčių ir Kalėdų stalas. Švytinčiuose stiklo kupoluose įsikūręs Kalėdų miestelis Rotušės aikštėje jau laukia smalsiausių dovanų ieškančių vilniečių ir miesto svečių.

Prieš pat 17 val. į pirmąją kelionę nuo Rotušės aikštės pajudės ir ryškiaspalvis Kalėdų traukinukas.

Nuo 19 val. visi vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami į Katedros aikštę, kur laukia didžiausia staigmena – pagrindinės šalies eglės įžiebimas.

Daugiau apie „Kalėdos sostinėje 2019“ programą ir renginius: https://www.kaledossostineje.lt/ ir www.vilnius.lt

Parašykite komentarą