J. Olekas dalyvavo Baltijos šalių žemdirbių proteste Briuselyje, prieš Europos Tarybos susitikimą (komentaras)

Briuselyje, prieš Vadovų tarybos susitikimą Baltijos ir Balkanų šalių žemdirbiai organizavo protestą, dėl Bendrosios žemės ūkio politikos biudžeto bei vienodų sąlygų visiems ES ūkininkams. Tarp visų prioritetų, šis savo eilės laukia dešimtmečius, laikas pasiryžti imtis visų priemonių sustabdyti šiai nelygybei, teigė proteste dalyvavęs Europos Parlamento narys Juozas Olekas.

„Lietuvos žemdirbiai šiandien rodo savo bendrystę ir stiprią poziciją, atvykdami čia į Briuselį prieš Europos Vadovų tarybą ir aiškiai pasakydami, kad stipri Europa gali būti tik tada, kai ji bus stipri visuose jos regionuose, o viena iš svarbesnių jos šakų – žemės ūkis – bus adekvačiai finansuojamas. Europos Parlamente aktyviai dirbame, siekdami kuo greičiau išlyginti tiesiogines žemdirbių išmokas, be stipraus žemdirbių palaikymo tai būtų sudėtinga.

Aišku, labai svarbi Vadovų Tarybos pozicija, tad prezidentas G. Nausėda turi nepamiršti, kad tarp visų prioritetų, šis savo eilės laukia jau dešimtmečius. Prie Lietuvių prisijungė ir kitų Baltijos šalių ūkininkai, Balkanų šalių žemdirbiai, pats protestas atrodo stipriai, su aiškiai išreikšta pozicija. Bendromis jėgomis ir skirtingais lygmenimis dirbame ir dirbsime, kad ši problema nebūtų vėl užmiršta, nukelta. Su žemdirbiais manome, kad atėjo laikas pasiryžti ir imtis visų priemonių sustabdyti šią ilgametę nelygybę”, – teigė socialdemokratas J. Olekas.

Parašykite komentarą