Seimo nario Lauryno Kasčiūno pranešimas: parlamentaras prašo nutraukti pradėtą tyrimą dėl statutinių pareigūnų protesto akcijoje naudotos civilinės pirotechnikos

2019 m. gruodžio 18 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Laurynas Kasčiūnas kreipėsi į Policijos generalinį komisarą Renatą Požėlą prašydamas vadovautis protingumo principais ir netaikyti jokių administracinio poveikio priemonių bei nutraukti pradėtą tyrimą dėl naudotos civilinės pirotechnikos statutinių pareigūnų protesto akcijos metu.

2019 m. gruodžio 17 d. viešojoje erdvėje pasirodė informacija, kad Vilniaus apskrities policija ėmėsi aiškintis, ar 2019 m. gruodžio 17 d. prie Seimo vykusioje taikioje statutinių pareigūnų protesto akcijoje buvo teisėtai naudota civilinė pirotechnika. Ketinama aiškintis, ar protesto akcijos dalyviai pažeidė Civilinių pirotechnikos priemonių apyvartos kontrolės įstatymą ir Vilniaus miesto savivaldybės Tvarkymo ir švaros bei Triukšmo valdymo taisykles. Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksas yra nustatyta administracinė atsakomybė – nuo įspėjimo ar piniginės baudos iki draudimo lankytis viešosiose vietose vykstančiuose renginiuose.

 „Seimui tvirtinant 2020 m. valstybės biudžetą, policininkai, pasieniečiai, ugniagesiai ir aplinkosaugininkai prie parlamento degindami įvairiaspalvius signalinius deglus reikalavo didesnių algų. Leidimas šiai protesto akcijai buvo gautas. Atsižvelgiant į tai, prašau vadovautis protingumo principais ir netaikyti jokių administracinio poveikio priemonių bei nutraukti pradėtą tyrimą, nes tai yra perteklinė priemonė. Toks tyrimas vertintinas kaip statutinių pareigūnų persekiojimas už jų viešai reikiamą poziciją, ką, beje, garantuoja ir Konstitucija“, – teigia L. Kasčiūnas.

Seimo narys sako, kad plačiau vertinant civilinės pirotechnikos naudojimo tvarkos klausimą – būtina ieškoti sutarimo su suinteresuotomis pusėmis dėl tam tikrų kategorijų civilinės pirotechnikos priemonių naudojimo viešų, taip pat ir sporto, renginių metu.

Parašykite komentarą