Seime eksponuojamos parodos taps atviresnės meno gerbėjams

Nuotraukoje: Lietuvos laisvės gynėjų galerija (aut. – O. Posaškova)

Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamentas diegia naujovę – Seimo rūmuose bus organizuojamos parodų dienos. Vilniečiams ir miesto svečiams bus sudaryta galimybė susipažinti su visomis Seime eksponuojamomis parodomis.

Parodoms eksponuoti Seimo rūmuose yra pritaikytos 6 erdvės, ekspozicijos jose keičiamos kas 14 dienų, vadinasi, per mėnesį Seime galima susipažinti net su 12 skirtingų parodų. Iki šiol visuomenei atvira buvo tik viena erdvė – Seimo II rūmų fojė.

Dažniausi parodų iniciatoriai yra Seimo nariai, kurie nori sostinės gyventojams pristatyti savo krašto tautodailininkų, menininkų, dailininkų darbus, regiono bendruomenių ar socialinių grupių veiklą.

„Suprasdami didžiulį menininkų darbą ir ilgą kūrybinį kelią nuo idėjos gimimo iki jos įgyvendinimo, po to – ir parodos pristatymo parlamente, o tai jiems tampa didele garbe, norime sudaryti galimybę, kad kuo daugiau miesto gyventojų ir svečių galėtų susipažinti su įvairiuose Lietuvos kampeliuose kuriančiais menininkais“, – sako Informacijos ir komunikacijos departamento direktorė Rūta Petaraitienė.

Atsižvelgiant į visuomenės susidomėjimą, parodų dienas tikimasi rengti bent kartą per savaitę. Dažniausiai ji bus organizuojama pietų pertraukos metu – nuo 12 val. Apsilankymo trukmė – 30–45 min. Parodų dienos susitikimo vieta – Seimo II rūmų fojė (pastatas nuo upės pusės).

Pirmoji parodų diena skelbiama 2020 m. sausio 16 d., ketvirtadienį, 12 val.

Internetu arba el. paštu rsv@lrs.lt registravęsi lankytojai lydimi Seimo kanceliarijos darbuotojo galės apžvelgti visas šiuo metu Seime eksponuojamas parodas.

Visi atvykstantieji į Seimą privalo turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Ateityje parodų dienos bus skelbiamos Seimo interneto svetainės rubrikoje „Visuomenei ir žiniasklaidai“/Parodos/Atvirų durų valandos, taip pat Seimo „Facebook“ paskyroje.

Parašykite komentarą