Vaikų teisės. Diskutuoti – svarbu, dar svarbiau – realūs postūmiai

Sausio 31 dieną Vyriausybės kancleris susijusių institucijų atstovus kviečia į diskusiją Vyriausybėje aktualiais vaiko teisių apsaugos klausimais. Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, neseniai kėlęs į viešumą vaiko teisių apsaugos sistemos trūkumus, prašo į pasitarimo darbotvarkę įtraukti klausimus dėl psichiatrinės-psichologinė ekspertizės atlikimo trukmės ir vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistų aktyvesnio atstovavimo teismuose.

„Esu įsitikinęs, kad rengiama diskusija išties aktuali, ir tai būtų labai gera proga pradėti spręsti sistemines problemas, dėl kurių vaiko teisių apsauga tampa ne saugančia, o kenkiančia. Kreipiausi į Vyriausybės kanceliariją prašydamas, kad į diskusiją būtų pakviesti ir Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai, nes jie atsakingi už sklandžias vaikų psichiatrinės-psichologinės ekspertizės procedūras. Taip pat labai svarbu aptarti Vaiko teisių apsaugos tarnybos skyrių aktyvesnį dalyvavimą ikiteisminiuose tyrimuose. Tos tarnybos specialistai iš tiesų turi atstovauti vaikų teisėms ir kovoti dėl vaikų poreikių. Dėkoju Vyriausybės kancleriui už aktyvią poziciją, labai tikiuosi, kad ji padės kuo greičiau pasiekti apčiuopiamų rezultatų“, – kalbėjo Šiaulių meras Artūras Visockas.

Pridedamas Šiaulių miesto mero raštas Vyriausybės kanceliarijai

Šiaulių miesto merą labai nustebimo atvejis su viena šiauliečių šeima, kuomet užtrukus teisminiams procesams, abu vaikai iš šeimos buvo paimti beveik dvejus metus. Paaiškėjo, kad visos grandys savo darbą atlieka tarsi teisingai, tačiau labiausiai situacijoje nukentėjo vaikai, kurių teises buvo bandoma apginti. Apie tai plačiau čia: Vaikų paėmimo istorija, kuria sunku patikėti

Parašykite komentarą