AB „Klaipėdos nafta“ atnaujins ir optimizuos SGD terminalo valdymą

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) suderino Suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo valdymo atnaujinimo ir optimizavimo investicinį projektą, kurio bendra vertė – 209,2 tūkst. Eur.

SGD terminalą eksploatuoja AB „Klaipėdos nafta“. Bendrovė nurodė, kad atnaujinus turimą įrangą ir sujungus ją į vieną lengvai valdomą sistemą bus galima SGD terminalo dujų apskaitos stotį (DAS) valdyti nuotoliniu būdu, taip sumažinant žmogiškuosius išteklius ir išvengiant galimų žmogiškųjų klaidų.

Modernizuojant ir perkeliant DAS operatyvinį valdymą, numatyta suprojektuoti ir įgyvendinti esamos DAS technologinės gaisrinės signalizacijos suveikimų atvaizdavimą, sirenos išjungimą ir pulto atstatymą iš SGD terminalo krantinės valdymo sistemos. Taip pat bus suprojektuotas ir įgyvendintas esamos DAS pastato gaisrinės signalizacijos gaisro signalo atvaizdavimas SGD terminalo krantinės valdymo sistemoje.

Preliminariais skaičiavimais, atnaujinus ir optimizavus SGD terminalo valdymą per metus infrastruktūros valdymo sąnaudos vidutiniškai sumažės beveik 28,7 tūkst. Eur.

Tarybos suderintas investicijų projektas SGD pakartotinio dujinimo kainos viršutinę ribą vidutiniškai mažina 0,171 Eur/(MWh/parą/metus) arba 0,09 proc.

Parašykite komentarą