Kultūros ministras Telšiuose domėjosi regiono aktualijomis ir kultūros paveldu

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas su darbo vizitu lankėsi Telšiuose, kur aptarė aktualius regionui klausimus, apžiūrėjo reikšmingiausius kultūros paveldo objektus, susitiko su Telšių rajono kultūros įstaigų atstovais.

Tarp Telšių rajono savivaldybėje aptartų klausimų – kultūros ir meno darbuotojų atlyginimai, kultūros įstaigų tinklo pertvarkos projektas, kultūros paveldo objektų sąraše esančios Telšių ješivos, XIX amžiuje įkurtos aukštosios rabinų mokyklos, restauravimas, pritaikymas edukacinėms ir kitoms veikloms. Taip pat pasidžiaugta jau baigtu rekonstruoti Varniuose esančiu namu, kuriame gyveno vyskupas Motiejus Valančius.

Per susitikimą su rajono kultūros įstaigų vadovais ir atstovais ministras pristatė kultūros politikos aktualijas, aptarė Tolygios kultūrinės raidos įgyvendinimo regionuose modelį.

Telšių  Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijoje su Telšių vyskupu Kęstučiu Kėvalu kalbėta apie Telšių rajono savivaldybės ir Žemaičių muziejaus „Alka“ bendradarbiavimo galimybes įrengiant ekspozicijas, ateities planus, paveldosaugos ir kitus darbus Telšių Šv. Antano Paduviečio katedroje, taip pat Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos pastate – Vienuolyno name bei Vyskupijos kurijos pastate – Vyskupų rūmuose.

„Regioninė kultūros politika yra viena iš strateginių Kultūros ministerijos veiklos krypčių. Džiaugiuosi, kad Telšiuose matomi šios veiklos rezultatai. Tikiuosi, ateityje šis regionas galės džiaugtis dar didesniais pokyčiais“, – teigė ministras M. Kvietkauskas.

Kultūros ministras apžiūrėjo rekonstruotą Karolinos Praniauskaitės viešąją biblioteką, rekonstruojamą Telšių rajono savivaldybės kultūros centrą, Telšių Žemaitės dramos teatrą, taip pat šiuo metu modernizuojamą Žemaičių muziejų „Alka“ ir Žemaitijos vyskupystės muziejų Varniuose.

Parašykite komentarą