Lietuvos žurnalistams – apdovanojimai už Europos Sąjungos investicijų analizę

Apdovanoti Europos Sąjungos (ES) investicijų efektyvumą Lietuvoje profesionaliausiai tyrinėjantys žurnalistai, redaktoriai bei komentatoriai. Trečius metus iš eilės šį konkursą rengia Finansų ministerija.

„Vienas profesionalus žurnalistinis tyrimas gali pakeisti situaciją. Ir ji keičiasi:  korupcijos bylų ženkliai mažėja, sukčiavimo istorijų – taip pat. Būtent jūs pradedate tuos geruosius pokyčius,“ – kalbėjo Loreta Maskaliovienė.

Žurnalistas Liudas Dapkus, atsiimdamas apdovanojimą drauge su kolege Rita Miliūte, pastebėjo: „Rizikinga atsiimti apdovanojimą iš valdžios rankų, bet reikšminga tai, kad mes kartu dirbame idant Lietuva būtų švaresne, skaidresne ir geresne vieta gyventi“.

Jau tradiciniu tapusio konkurso tikslas – skatinti žurnalistus ir tinklaraštininkus įsitraukti į ES struktūrinių fondų investicijų Lietuvoje panaudojimo efektyvumo analizę bei skatinti diskusijas apie ES lėšomis įgyvendinamus socialinius ir ekonominius pokyčius.

Konkurse šiemet varžėsi daugiau nei 130 įvairių spaudos, radijo, televizijos ir internete skelbtų darbų. Daugiausiai paraiškų konkurso dalyviai teikė „Metų straipsnio“, „Metų interviu“ ir „Metų žurnalisto“ kategorijose. Piniginiais 1000 eurų prizais, diplomais bei autorinėmis skulptūromis apdovanoti 8 laureatai.

Šiais metais pretendentus į premijas vertino žiniasklaidos ir investicijų ekspertų komisija. Žurnalisto Ryto Staselio vadovaujamoje komisijoje dirbo Vilija Butkuvienė, Ginas Dabašinskas, Rūta Dapkutė Stankevičienė, Brigita Sabaliauskaitė ir Aistė Žilinskienė. Jie vadovavosi keturiais kriterijais – turinio aktualumas auditorijai, objektyvumas, kūrybiškumas, informacijos šaltinių įvairovė ir originalumas.

Pasak vertinimo komisijos pirmininko Ryto Staselio, šiais metais komisijos narius džiugino ne tik nacionalinėje, tačiau ir regioninėje žiniasklaidoje dirbančių žurnalistų aktyvus dėmesys ES investicijų teikiamai naudai.

Konkurso nominacijos ir laureatai:

Metų interviu autorius – Justinas Gapšys (VŽ.lt)

Metų straipsnio autorius – Ernestas Naprys (15min)

Metų televizijos laida/reportažas – Rita Miliūtė („Laisvės TV“)

Metų temos autorius –  Arvydas Jockus („Alfa“)

Metų žurnalistas – Ernestas Naprys (15min)

Metų žiniasklaidos priemonė – „Telšių žinios“

Specialioji komisijos nominacija – Marius Jokūbaitis (15min) ir Gedas Salyga („Lietuvos ryto“ televizija).

Renginio nuotraukų galerija: https://we.tl/t-Mf3iQELGuz

Parašykite komentarą