Nacionalinė žemės tarnyba matininkus ir geodezininkus ragina tobulinti kvalifikaciją

Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT), vykdydama matininkų ir geodezininkų veiklos ir kvalifikacijos kėlimo priežiūrą, pastaruoju metu pastebi išaugusį skaičių asmenų, delsiančių tobulinti kvalifikaciją. NŽT perspėja, kad nekeliant kvalifikacijos pagal NŽT patvirtintas programas kvalifikacijos tobulinimo kursuose, rizikuojama prarasti turimą matininko ar geodezininko kvalifikacijos pažymėjimą.

NŽT per 2019 m. matininko kvalifikacijos pažymėjimus panaikino 70 asmenų (65 dėl kvalifikacijos netobulinimo, 5 dėl kitų priežasčių), geodezininko kvalifikacijos pažymėjimus – 28 asmenims (27 dėl kvalifikacijos netobulinimo, 1 dėl kitų priežasčių). Dėl kvalifikacijos netobulinimo 2020 m. jau panaikintas 21 matininko kvalifikacijos pažymėjimas ir 17 geodezininko kvalifikacijos pažymėjimų.

Šiuo metu 2 074 asmenys turi galiojančius matininko kvalifikacijos pažymėjimus, 1 476 asmenys – galiojančius geodezininko kvalifikacijos pažymėjimus. Per 2019 m. NŽT, vadovaudamasi Lietuvos Respublikos nekilnojamojo turto kadastro, Lietuvos Respublikos geodezijos ir kartografijos įstatymų nuostatomis, išdavė 85 matininko ir 74 geodezininko kvalifikacijos pažymėjimus.

Atsižvelgiant į fizinių ir juridinių asmenų pranešimus (skundus), 2019 metais Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos nuolatinės komisijos kvalifikacijos pažymėjimų turėtojų veiklai įvertinti septyniuose posėdžiuose buvo įvertinta 13 matininkų veikla, 9 matininkams skirti įspėjimai, 3 matininkams panaikinti kvalifikacijos pažymėjimų galiojimai ir priimtas 1 sprendimas, kad matininkas nepadarė veiklos pažeidimų.

2019 metais surengti 5 matininko kvalifikacijos egzaminai ir 5 geodezininko kvalifikacijos egzaminai. Matininko kvalifikacijos egzaminą laikė 171 asmuo, iš kurių egzaminą sėkmingai išlaikė 88 asmenys (51 proc.), geodezininko kvalifikacijos egzaminą laikė138 asmenys, iš kurių egzaminą sėkmingai išlaikė 69 asmenys (50 proc.)

Parašykite komentarą