Seimo narių Lauryno Kasčiūno ir Audroniaus Ažubalio pranešimas: „Seimo nariai prašo Vilniaus mieste įamžinti Lietuvos laisvės lygą“

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Laurynas Kasčiūnas ir Audronius Ažubalis kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybės istorinės atminties komisiją, prašydami įamžinti Lietuvos laisvės lygą.

L. Kasčiūno teigimu, Lietuvos laisvės lyga (toliau – LLL) – tai nepriklausomybės ledlaužis. Pastebėtina, kad nepaisant LLL nuopelnų Lietuvos valstybingumui, organizacijos atminimas iki šiol nėra tinkamai įamžintas ir pagerbtas valstybės viešosiose erdvėse. Atsižvelgdami į tai, kad LLL savo veiklą aktyviai vykdė Vilniaus mieste, Seimo nariai jau antrą kartą prašo Vilniaus miesto savivaldybės suteikti Lietuvos laisvės lygos pavadinimą vienai iš Vilniaus mieste esančių viešųjų erdvių ar gatvių bei pasitarus su už istorinės atminties įvertinimą ir įprasminimą atsakingomis institucijomis inicijuoti paminklo, atminimo lentos ar kitokio simbolio, skirto LLL nuopelnams įamžinti, pastatymą.

„2018 m. liepos 3 d. Vilniaus miesto pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisija buvo priėmusi sprendimą pritarti LLL įamžinimo idėjai. Tačiau ligi šiol jokių veiksmų nebuvo imtasi. Todėl kreipiamės antrą kartą“, – sako Seimo narys.

A. Ažubalis primena, kad 2018 m. birželio 12 d. Seimas vienbalsiai priėmė rezoliuciją „Dėl Lietuvos laisvės lygos 40-mečio“, kurią teikė daugumos parlamentinių partijų atstovai. Šia rezoliucija buvo siekiama atkreipti dėmesį į itin reikšmingą LLL vaidmenį Lietuvos Nepriklausomybės kovose tiek vietiniu, tiek tarptautiniu lygmenimis.

 

Parašykite komentarą