Savaitgalį į Kauną suplūs ryškiausi šalies grožio specialistai

Sunku įsivaizduoti sritį, kurioje tendencijos bei mados kistų taip greitai, kaip grožio pasaulyje. Stiliaus bei įvaizdžio supratimas keičiasi su kiekvienu sezonu, o tai, kas vakar galėjo atrodyti dar sena ir nemadinga, šiandien – aukštosios mados viršūnėse. Siekdami žengti koja kojon su grožio pasaulio naujienomis, madomis bei tendencijomis, grožio srities profesionalai šį savaitgalį susiburs Kaune – kasmetinėje parodoje „Beauty Expo 2020“.

Parodai besiruošiančių grožio profesionalų teigimu, šiemet temų diskusijoms bus kaip niekad daug. Į madą grįžta prieš keletą dešimtmečių vyravusios plaukų formavimo, makiažo bei stiliaus tendencijos, vis daugiau dėmesio įgauna vyrų grožio priežiūros temos, nyksta nusistovėjusios dažymo bei formavimo technikos ir taisyklės.

Ryškios, blizgios ir drąsios grožio tendencijos

Visą savaitgalį Kaune, parodoje „Beauty Expo 2020“ leisianti žinoma šalies vizažistė ir savo vardo grožio salono įkūrėja Oksana Pikul-Jasaitienė pastebi, jog tendencijoms vejant viena kitą, šie metai į grožio pasaulį įnešė ir daug erdvės kūrybai bei improvizacijoms.

„Ypatingai įdomu stebėti tai, kad makiažo ir stiliaus srityje lieka vis mažiau griežtumo. Iki šiol vieną paskirtį turėjusi makiažo priemonė šiandien gali būti naudojama keliems skirtingiems tikslams įgyvendinti“, – sako Oksana Pikul-Jasaitienė.

Vizažistės teigimu, į parodą atvykę lankytojai netruks pastebėti, kad naujausios grožio pasaulio tendencijos šiais metais suksis aplink ryškias, akį traukiančias spalvas bei blizgų efektą kuriančias makiažo priemones.

„Nors raudonos lūpos išlieka klasika, tačiau šiemet madoje taip pat matysime ir rožinius lūpų dažus, ryškesnius – rožinius ar net žydrus – atspalvius akių vokų zonoje. Tiesa, vietoje įprastų šešėlių galėsime naudoti skaistalus, o blizgius šešėlius pritaikyti dailinant skruostus ar net lūpas. Dominuos ryškios, akių šešėlių spalvą atitinkančios blakstienos, į viršų sušukuoti bei šiandien dar neįprastą, plona juosta suformuoti antakiai. Galiausiai, šiemet keisis ir akių pravedimo mados bei technikos. Jį vis dažniau pastebėsime gerokai aukščiau blakstienų linijos, nei įprasta“, – intriguojančiomis makiažo tendencijomis dalijasi vizažistė.

Pirmasis grožio specialistų forumas Lietuvoje

Ryškius pokyčius grožio srityje liudija ir pirmą kartą šalyje organizuojamas Lietuvos grožio specialistų forumas. Pirmąją parodos „Beauty Expo 2020“ dieną – vasario 21-ąją – Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiantis renginys savo programa sutrauks šimtus grožio specialistų ir entuziastų iš įvairių šalies kampelių.

„Į parodą atėjusiam lankytojui sukuriamos sąlygos susipažinti tiek su grožio, tiek su mados pasaulio tendencijomis. Žmogus gali pasižvalgyti parodoje, įvertinti stenduose pristatomus produktus ir paslaugas, o kartu – klausyti aukščiausią kvalifikaciją savo srityje pasiekusių specialistų pranešimų, dalyvauti seminaruose, diskusijose“, – teigia grožio specialistų forumą organizuojančios „Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos“ prezidentė Jolanta Mačiulienė.

Asociacijos „KIGSA“ pirmą kartą organizuojamame forume lankytojų lauks tendencijos bei naujienos iš skirtingų grožio sričių. Iš viso – 9 pranešimai, kuriuos pristatys per 30 skirtingų šalies bei užsienio specialistų.

„Forumas bus tarsi profesionalų dialogas apie tai, kas šiuo metu vyksta grožio ir mados pasaulyje. Kalbėsime ne tik apie tendencijas ir jų įgyvendinimą, bet aptarsime ir pagrindines su jomis susijusias rizikas, sužinosime kaip šiemet reikėtų šukuoti plaukus, kaip pasidažyti, tvarkyti kojų ar rankų nagus. Taip pat turėsime ir šou pasirodymų bei keletą dar neviešintų, intriguojančių staigmenų. Viena iš jų – šiuo metu karščiausias blakstienų tendencijas iliustruosiantis pasirodymas“, – pasakoja „KIGSA“ prezidentė J. Mačiulienė.

Daugiau nei 10 metų Lietuvos kirpėjus bei grožio specialistus vienijančios asociacijos prezidentė pažymi, kad renginio programoje dėmesys bus skiriamas ne tik moterų, bet ir vis didesnę svarbą įgaunančiai vyrų grožio puoselėjimo temai.

„Atsižvelgiant į naujausias grožio pasaulio tendencijas akivaizdu, kad šiandien vyrams reikia ne tik manikiūro, pedikiūro, plaukų bei barzdos priežiūros paslaugų. Pastaruoju metu itin auga ir vyrų antakių formavimo poreikis. Dėl šios priežasties, pranešėjų gretose bus ir tarptautiniu mastu pripažinta, aukštos kvalifikacijos meistrė iš Ukrainos – Lesia Tsviga, pristatysianti vyriškos mados tendencijas bei vyriškų antakių formavimo sampratą“, – sako J. Mačiulienė.

Visapusiškas dėmesys grožiui ir jį kuriantiems specialistams

Asociacijos „KIGSA“ prezidentės teigimu, artėjantį savaitgalį prasidėsianti „Beauty Expo 2020“ taps nekasdieniniu renginiu, naudingu tiek profesionalui, tiek savo asmeniniu grožiu besirūpinančiam lankytojui.

Profesiniuose „Beauty Expo 2020“ pranešimuose bus pateikiama daug mokomosios ir parodomosios medžiagos, scenoje bus vykdomi plaukų dažymo, naujausių manikiūro ir pedikiūro technikų pristatymai, daug pranešimų, skirtų šiandien itin populiariai blakstienų gražinimo temai.

Greta pirmojo Lietuvos grožio specialistų forumo, vasario 21-23 dienomis Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančioje parodoje taip pat bus pristatomos profesionalios kosmetinės priemonės, papuošalai bei aksesuarai, grožio įranga ir kiti inovatyvūs atradimai. Taip pat, organizuojamos grožio meistrų konsultacijos, pristatomos kitos, tiek profesionaliam darbui, tiek kasdieniniam grožiui kurti aktualios temos ir naujienos.

Trijų dienų renginio programoje lankytojų lauks ir kasmet daug dėmesio sutraukiančios, „KIGSA“ organizuojamos plaukų stilistų, kirpėjų, vizažistų, nagų meistrų varžytuvės. Parodos metu vyks atvirasis Lietuvos čempionatas kirpėjams ir grožio specialistams „Kaunas Beauty 2020“, nuotraukų konkursų „Metų kirpėjas 2020“, „Metų vizažistas 2020“ bei „Metų manikiūro meistras 2020“ finalai.

Daugiau informacijos: http://be.expo.lt/

Parašykite komentarą