Mokinių atostogos – budrumo patikrinimas tėvams

Mokinių žiemos atostogos – tikras budrumo patikrinimas tėvams. Jei iki šiol didžiąją dienos dalį vaikai leisdavo mokykloje, tai dabar dažniau būna namuose ar skuba į lauką su draugais.

„Atostogų metu vaikai daugiau laiko praleidžia namuose ar lauke be tokios akylos suaugusiųjų priežiūros. Kadangi šiemet žiema – neįprastai šilta, dažnam norisi kuo daugiau laiko praleisti gryname ore, o čia – ir dviratis, ir kiti aktyvūs žaidimai“, – pastebi „Lietuvos draudimo“ Gyventojų turto draudimo vadovas Andrius Gimbickas.

Eksperto teigimu, net ketvirtadalį visų pagal asmens draudimą įvykstančių žalų sudaro atvejai, kai traumas patiria ir susižaloja vaikai. „Lietuvos draudimo“ statistika rodo, kad 9 – 15 metų amžiaus vaikai linkę susižeisti beveik du kartus dažniau nei suaugusieji. Daugiau nei 2 kartus dažniau susižaloja berniukai.

„Turbūt nė vienas mūsų neužaugome be žaizdų ar sumušimų – tai tikrai nėra priežastis atsisakyti aktyvaus laisvalaikio. Vis dėlto tėvai turi prisiminti, kad vaikai neretai dar nemoka priimti tinkamų sprendimų ir yra linkę elgtis rizikingai. Todėl labai svarbu bent jau sumažinti galimų traumų riziką dėmesį atkreipiant į kelis aspektus“, – įsitikinęs A. Gimbickas.

Pavyzdžiui, viena dažniausių vaikų susižalojimo priežasčių yra neatsargus elgesys ant laiptų. Būreliuose viena dažniausiai pasitaikančių žalų – krepšinio treniruočių metu lūžę pirštai

„Vaikai paslysta, krenta ir patiria riešo ar pirštų, kojų lūžius, kulkšnies išnirimus. Neretai draudikams tenka susidurti ir su atvejais, kai patempiami raiščiai, pasitaiko ir jų plyšimų“, – situaciją analizuoja ekspertas.

Itin skaudūs ir atvejai, kai vaikai apsipliko karštu skysčiu ar nudega prisilietę prie, pavyzdžiui, viryklės ar kitų buities prietaisų.

„Vaikai yra gerokai smalsesni ir judresni nei daugelis suaugusiųjų, todėl nelaimės jiems gali nutikti ir netikėčiausiose vietose ar situacijose. Suprasdami tai, tėvai tikrai stengiasi neprarasti budrumo ir elgtis atsakingai – matome augantį susidomėjimą vaikų saugumu ir draudimu“, – tikina A. Gimbickas.

Reprezentatyvi „Lietuvos draudimo“ užsakymu atlikta „Spinter tyrimai“ apklausa parodė, kad, išskyrus privalomuosius draudimus, daugiausiai respondentų būtų linkę drausti save ir savo šeimos narius nuo traumų. Šią draudimo rūšį nurodė 40 proc. apklaustųjų, dažniau 18 – 55 m. amžiaus, rajonų centrų ir kaimo vietovių gyventojai.​ Savo ruožtu trečdalis pirmumą atiduotų būsto draudimui, 1 iš 10-ies apklaustųjų verčiau draustų automobilį „Kasko“ draudimu.

„Lietuvos draudimas“ yra didžiausia draudimo bendrovė šalyje, savo paslaugas teikianti daugiau nei 582 tūkstančiams privačių ir verslo klientų. Bendrovėje dirba daugiau nei 1000 darbuotojų, Lietuvoje draudikė užima 30 proc. ne gyvybės draudimo rinkos. „Lietuvos draudimas“ yra ne kartą pripažintas Geriausiu darbdavio Baltijos šalyse. „Lietuvos draudimo“ paslaugas renkasi 40 proc. visų apsidraudusiųjų Lietuvoje, o kitiems bendrovę rekomenduoja 9 iš 10 klientų. „Lietuvos draudimas“ kasdien padeda 430 savo klientų

Parašykite komentarą