Seimo valdyba kreipiasi į atsakingas institucijas dėl trukdymo Seimo nariui vykdyti konstitucines pareigas

2020 m. vasario 20 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos narys Petras Čimbaras raštu kreipėsi į Seimo Pirmininką Viktorą Pranckietį, prašydamas įvertinti Širvintų rajono savivaldybės merės Živilės Pinskuvienės ir savivaldybės darbuotojų elgesį. P. Čimbaro teigimu, nepaisant Seimo statuto reikalavimų, ne kartą buvo pažeistos jo, kaip Seimo nario teisės, trukdant patekti į jo biuro patalpas, susitikti ir bendrauti su rinkėjais. Šis klausimas buvo svarstomas vasario 19 d. Seimo valdybos posėdyje.    

Posėdyje pastebėta, kad susiduriama su Seimo nario P. Čimbaro pristatyta problema, kai Seimo nariams yra trukdoma atlikti konstitucines pareigas, nepaisoma Seimo statuto reikalavimų. Pasitaiko atvejų, kai vienmandatėse apygardose išrinktiems Seimo nariams nėra garantuojama teisė skirti ir išlaikyti patalpas rinkėjams priimti, nekliudomai lankytis įmonėse, įstaigose ir organizacijose ir kt.

Įvertinusi Seimo nario P. Čimbaro pateiktą informaciją ir Seimo valdybos narių išsakytas pozicijas, Seimo valdyba bendru sutarimu nusprendė kreiptis į Širvintų rajono savivaldybę, Lietuvos Respublikos Seimo kontrolierių įstaigą ir Lietuvos savivaldybių asociaciją dėl Seimo nario Petro Čimbaro rašte išdėstytų klausimų.

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento

Spaudos biuro patarėja Jolanta Anskaitienė

Tel. (8 5) 239 6508, el. p. jolanta.anskaitiene@lrs.lt

Parašykite komentarą