Įmonės ir mokyklos kviečiamos dalyvauti projekte „Dirbsiu saugiai“

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) tęsia jaunesnių klasių moksleiviams skirtą projektą „Dirbsiu saugiai“ ir kviečia įmones bei mokyklas įsitraukti į projektą, taip prisidedant  prie saugaus darbo kultūros ugdymo.

Prieš metus prie šios švietėjiškos iniciatyvos prisijungė per 40 įvairių Lietuvos įmonių, kurių atstovai kartu su darbo inspektoriais vedė saugaus darbo pamokas. Aplankyta daugiau nei 100 mokyklų. Toks susidomėjimas skatina projektą tęsti. 

VDI su įvairių Lietuvos įmonių atstovais jau keletą metų labai sėkmingai lankosi mokyklose, siekdami supažindinti mokinius su darbuotojų saugos ir sveikatos pagrindais. Mūsų patirtis rodo, kad šiose saugiam darbui skirtose pamokose mokiniai visada aktyviai dalyvauja ir domisi pateikiama informacija. Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šią temą pristatyti 5-6 klasių mokiniams sudėtinga, tačiau ir projekto iniciatoriai, ir projekto partneriai stengiasi tai daryti ir informatyviai, ir žaismingai.

Pamokų metu VDI inspektoriai supažindina mokinius su darbuotojų saugos ir sveikatos pagrindais, su dažniausiai kylančiais pavojais darbe ir būdais, kaip galima išvengti nelaimių darbe. Įmonių atstovai pasakoja, kokie pavojai yra pas juos įmonėse, kodėl darbuotojų saugos ir sveikatos klausimai yra tokie svarbūs, pademonstruoja įmonėse naudojamas apsaugos priemones ir pan.

Vizitai į mokyklas planuojami balandžio mėnesį, o pamokos bus skirtos 5-6 klasių mokiniams. Projektą užbaigs balandžio 28 d. – Pasaulinę darbuotojų saugos ir sveikatos dieną – organizuojama nacionalinė interaktyvi darbuotojų saugos ir sveikatos viktorina 5-6 klasėms. Viktorina bus paskelbta VDI interneto svetainėje www.vdi.lt. Kiekviena klasė, teisingai bei per trumpiausią laiką atsakiusi į visus paskelbtus interaktyvios viktorinos klausimus gali laimėti Valstybinės darbo inspekcijos ir jos partnerių įsteigtus prizus, o svarbiausia – „Saugiausios klasės 2020“ titulą!

Kaip dalyvauti įmonėms?

Įmonių registracija vyks iki kovo 16 d. Atkreipiame dėmesį, kad projekto partneriais bus atrinktos tik tos įmonės, kurios dirba saugiai ir kuriose nėra nustatyta kitų, su VDI kompetencija susijusių teisės aktų pažeidimų. Projekte negali dalyvauti darbuotojų saugos ir sveikatos paslaugas teikiančios įmonės. Kviečiame registruotis, užpildžius šią formą.

Kaip dalyvauti mokykloms?

Suprasdami didelį mokytojų užimtumą, projekto iniciatoriai ir partneriai viskuo pasirūpins patys – jums tik reikia pasikviesti mus į svečius. Tą galite padaryti užpildę šią registracijos formą.

Pamoką siūlome numatyti „Žmogaus saugos“ pamokų metu, todėl užsiregistravę nepamirškite užpildyti ir kalendoriaus, kuriame nurodykite jums tinkamą datą ir laiką.

Registracija vyks iki kovo 16 d.

Projekto globėjai:

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Socialinės apsaugos ir darbo misterija

Parašykite komentarą