„Rail Baltica“ projekto įgyvendintojai griežčiau planuos ir valdys rizikas

Už „Rail Baltica“ projektą atsakinga bendra Baltijos šalių įmonė „RB Rail AS“ pradėjo diegti planavimo, grafikų sudarymo ir rizikų raportavimo programinę įrangą, kuri padės efektyviau valdyti visas projekto veiklas ir resursus. Ši programinė įranga ne tik patobulins projekto kontrolės praktiką, bet ir padės greičiau įgyvendinti projektą.

Išsami rizikų valdymo sistema taps platforma tiksliai apibrėžti ir stebėti „Rail Baltica“ grafiką ir biudžetą viso projekto gyvavimo metu. Ji taip pat padės numatyti ir proaktyviai suvaldyti problemas, pokyčius ir rizikas visose projekto įgyvendinimo šalyse. Rizikų valdymo sistemos diegimas buvo viena iš Baltijos šalių audito institucijų rekomendacijų.

„Perėjimas iš projektavimo į statybų etapą yra puiki proga pakeisti dabar mūsų naudojamas kontrolės sistemas į nuoseklią programinės įrangos sistemą, kuri padės mums valdyti projektą ir užtikrins sėkmingą šio sudėtingo projekto įgyvendinimą“,- teigė Markas Loaderis, „RB Rail AS“ valdybos narys.

Planavimo, grafikų sudarymo ir rizikų raportavimo programinę įrangą sudaro „Oracle Primavera P6“ ir „Oracle Primavera Cloud“ sprendimai, kurie buvo įsigyti tarptautinio viešojo pirkimo būdu. „Primavera P6“ plačiai naudojama statybų industrijoje ir siūlo pasaulinio lygio projektų planavimo, kontrolės ir rizikų valdymo sprendimus. Sprendimus įdiegs ir prižiūrės „PRM Yazilim Danismanlik Tic. Ltd. Sti“, kuri taip pat užtikrins darbuotojų apmokymus ir teiks palaikymo paslaugas viso sutarties galiojimo metu. Sistemą naudos visos „Rail Baltica“ įgyvendinančios institucijos.

 „RB RAIL AS“

„RB Rail AS“ yra bendra Estijos Respublikos, Latvijos Respublikos ir Lietuvos Respublikos įmonė, įsteigta įgyvendinti „Rail Baltica“ projektą – sukurti greitojo geležinkelio infrastruktūrą nuo Talino iki Lietuvos ir Lenkijos sienos. „RB Rail AS“ yra projekto „Rail Baltica“ centrinis koordinatorius, atsakingas už globalaus projekto projektavimą, statybą ir rinkodarą.

Plačiau apie „Rail Baltica“ projektą: www.railbaltica.org

Parašykite komentarą