Prezidentas su Seimo valdyba aptarė svarbiausius pavasario sesijos darbus

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, pirmadienį susitikęs su Seimo valdybos nariais, aptarė svarbiausius Seimo pavasario sesijos darbus.

Šalies vadovas per susitikimą pabrėžė, kad tikisi produktyvaus bendradarbiavimo su įstatymų leidėjais.

„Puikiai žinome, kad liko visai nedaug laiko iki naujų Seimo rinkimų. Manau, kad dabar yra geriausias metas pildyti rinkėjams duotus pažadus. Todėl tikiuosi, kad Seimo nariai jaus savo atsakomybę, dirbs aktyviai ir konstruktyviai“, – sakė Prezidentas.

Šalies vadovas į trečiadienį prasidėsiančios Seimo pavasario sesijos darbotvarkę siūlo įtraukti teisėkūros iniciatyvas, kuriomis siekiama efektyvesnio valstybės lėšų panaudojimo vykdant viešuosius pirkimus, veiksmingos ir skaidrios korupcijos prevencijos sistemos, didesnio mokesčių sistemos patikimumo ir tvarumo, sklandžiau vykstančių teisėjų atrankų, tikslinio asmenų skatinimo rinktis studijuoti ar mokytis valstybei reikalingas specialybes, taip pat palankesnių sąlygų dirbantiesiems derinti šeimos ir darbo įsipareigojimus.

Įstatymų leidėjams taip pat siūloma įtraukti į Seimo pavasario sesijos darbotvarkę anksčiau užregistruotas įstatymų pataisas, kuriomis siekiama mažinti ūkinių miškų plynųjų pagrindinių kirtimų biržės plotą, sugeneruoti daugiau resursų, reikalingų sparčiau didinti bazinę pensiją, ir sumažinti gyventojų pajamų mokesčio tarifų skirtumus skirtingoms pajamų rūšims, taip pat suteikti žvalgybos institucijoms teisinių priemonių, skirtų rizikos veiksnių, pavojų ir grėsmių nacionaliniam saugumui prevencijai.

Parašykite komentarą