„Circle K“ degalinės imasi griežtų saugos priemonių, bet veiklos nestabdo

Kanados kapitalo degalinių tinklo operatorė „Circle K Lietuva“, reaguodama į ekstremalią situaciją šalyje, imasi griežtų priemonių, kad būtų užtikrintas darbuotojų ir klientų saugumas. Šiuo metu degalinės dirba įprastai ir darbo valandų neketina keisti, tačiau prireikus pokyčių būtų reaguojama nedelsiant.

„Darbuotojų ir klientų sauga yra svarbiausias mūsų prioritetas, todėl atidžiai stebime Pasaulio sveikatos organizacijos ir Sveikatos apsaugos ministerijos skelbiamą naujausią informaciją. Organizacijos viduje sudarėme specialias komandas, nuolat stebinčias naujienas apie koronavirusą ir užtikrinančias būtinųjų saugos priemonių vykdymą prekybos vietose ir mūsų biuruose“, – sako „Circle K Lietuva“ generalinis direktorius Skirmantas Mačiukas.

Degalinėse – sustiprintos sanitarijos procedūros

Bendrovės klientai kviečiami aktyviai naudotis savitarnos atsiskaitymo terminalais, o užsukę į degalinę skatinami dezinfekuoti rankas.

„Circle K“ degalinėse yra sustiprintos valymo ir sanitarijos procedūros, padidintas rankų dezinfekavimo stotelių skaičius klientams ir darbuotojams. Visi parduotuvių darbuotojai aprūpinti apsauginėmis pirštinėmis, kurias keičia nustatytu intervalu, o gamindami maistą ir aptarnaudami klientus nuolat dezinfekuoja rankas.

Degalinėse nuolat dezinfekuojamos ir maisto ruošimo zonos bei klientų zonos – staliukai, kavos aparatai, kortelių skaitytuvai, degalų pompos, tualetai, rankenos, išoriniai mokėjimo terminalai ir t.t. Taip pat užtikrinama, kad degalinės patalpos būtų vėdinamos bent 3 kartus per parą.

„Circle K“ klientams sudaromos sąlygos greitai apsipirkti degalinėse ir išvengti kontakto su dideliais žmonių srautais lankantis prekybos centruose. Dėl šios priežasties artimiausiu metu planuojama papildyti degalinių prekių asortimentą, kad klientai rastų būtiniausias prekes, tokias kaip šaldyti produktai ir higienos prekės.

Prireikus pasiruošta degalinių uždarymui

„Atšaukėme darbuotojų verslo keliones kovo-balandžio mėnesiais, taip pat rekomendavome atšaukti ir asmenines keliones. Jei darbuotojas vis tiek nusprendžia keliauti į bet kurią užsienio valstybę, taikome jiems privalomą saviizoliaciją 14-ai dienų. Tos pačios sąlygos galioja ir mūsų darbuotojų šeimos nariams. Jei darbuotojai turi kokių nors abejonių dėl savo sveikatos, mes rekomenduojame jiems neatvykti į darbo vietą ir apie tai pranešti tiesioginiam vadovui.

Griežtai stebime ir registruojame šią informaciją, kad savo darbuotojams galėtume pateikti rekomendacijas, kaip elgtis. Šios dienos duomenimis, visi mūsų darbuotojai yra sveiki, tačiau turime pasiruošę aiškų veiksmų planą, jei gautume informaciją, kad degalinės darbuotojas užsikrėtė. Tokiu atveju degalinė būtų nedelsiant uždaryta, dezinfekuota ir tik po to vėl atidaryta“, – teigia S. Mačiukas.

Degalų netrūksta ir atsargų kaupti nereikia

Net ir tuo atveju, jeigu parduotuvė būtų uždaryta, „Circle K“ būtų pasiruošusi pardavinėti degalus jų užpylimo zonose – klientai galėtų atsiskaityti kortelėmis savitarnos terminaluose. Taip pat ir toliau veiks automatinės degalinės.

Pasak S. Mačiuko, koronaviruso protrūkis degalų tiekimui įtakos nepadarė, todėl jų pardavimas nesutriks – klientai gali būti užtikrinti, jog net ir esant ekstremaliai situacijai galės užpildyti savo automobilių kuro bakus.

„Circle K“ vadovas nerekomenduoja kaupti degalų atsargas, nes neteisingas degalų kaupimas bei sandėliavimas yra rizikingas. Jis taip pat pabrėžia, kad saugumo sumetimais yra palaikomas nuolatinis dialogas su tiekėjais, kad degalų tiekimas nenutrūktų.

 

Apie bendrovę:

„Circle K“ pagal pajamas ir sumokamus mokesčius yra didžiausias degalinių tinklas Lietuvoje. Jis yra įkūręs daugiau kaip 900 darbo vietų, o degalinių tinklą sudaro 77 viso aptarnavimo ir 11  automatinių degalinių.

2018-2019 finansiniais metais „Circle K Lietuva“ pardavimo pajamos siekė 574 mln. eurų. Pernai  valstybės biudžetą įmonė sumokėjo 140,3 mln. eurų įvairių mokesčių ir pagal šį rodiklį buvo ne tik pirma tarp kitų šalies degalinių operatorių, bet ir šešta visoje Lietuvoje.

100 proc. UAB „Circle K Lietuva“ akcijų priklauso Toronto vertybinių popierių biržoje kotiruojamai Kanados bendrovei „Alimentation Couche-Tard, Inc.“, valdančiai daugiau nei 16 tūkst. parduotuvių ir degalinių tinklą Šiaurės Amerikoje bei Europoje.

Parašykite komentarą