Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos pranešimas: „Raginama skubiai sukviesti Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto posėdį“

2020 m. kovo 13 d. pranešimas žiniasklaidai

Reaguodami į susiklosčiusią ekstremalią situaciją dėl koronaviruso ir su tuo susijusias socialines problemas, Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto nariai paragino penktadienį, kovo 13 d., 10 val. sušaukti neeilinį komiteto posėdį.

Skubų posėdį inicijuoja komiteto nariai: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovės Monika Navickienė ir Paulė Kuzmickienė, Mišrios Seimo narių grupės narys Rimantas Jonas Dagys ir Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovas Jonas Varkalys.

„Paskelbus valstybėje ekstremalią padėtį ir uždarius ugdymo įstaigas, medikams ir socialiniams darbuotojams susiduriant su milžiniškais iššūkiais, aprūpinant  dirbančiuosius reikiamomis darbo ir saugos priemonėmis, vis dar lieka daugybė neatsakytų klausimų ir neišspręstų problemų. Privalome reaguoti“, – sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė Paulė Kuzmickienė.

Į posėdžio darbotvarkę Seimo nariai siūlo įtraukti šiuos klausimus:

•         Esamų ir galimų koronaviruso pasekmių dirbantiesiems ir artimuosius slaugantiems/prižiūrintiems Lietuvos gyventojams aptarimas.

•         Reikiamų teisės aktų, reglamentuojančių darbo laiką, sąlygas ir darbo priemonių prieinamumą aptarimas bei inicijavimas.

Į neeilinį Socialinių reikalų ir darbo komiteto posėdį dalyvio teisėmis kviečiami:

1.       Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos vadovas, sveikatos apsaugos ministras.

2.       Socialinės apsaugos ir darbo ministras.

3.       Seimo Sveikatos apsaugos komiteto pirmininkė.

4.       Darbo inspekcijos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai.

5.       „Sodros“ atstovai.

6.       Lietuvos socialinių darbuotojų asociacijos vadovė.

7.       Lietuvos medikų sąjūdžio vadovas.

8.       Jaunųjų gydytojų asociacijos vadovas.

Parašykite komentarą