Prezidentas kviečia telktis aprūpinant moksleivius nuotolinio mokymosi priemonėmis

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda atkreipia visuomenės, verslo bendruomenės dėmesį ir ragina jungtis prie iniciatyvos „Mokykla namuose“. Iniciatyva siekiama padėti aprūpinti mokinius reikiama įranga nuotoliniam mokymui.

„Šiandien ypač svarbu, kad šalies mokiniai gautų mokymuisi nuotoliniu būdu reikiamas priemones ir ugdymosi procesas, persikėlęs į skaitmeninę erdvę, nenutrūktų. Džiaugiamės atsirandančiomis iniciatyvomis, aktyviai įsitraukiančiu verslu ir piliečiais ir savo ruožtu dedame pastangas, kad visiems bendradarbiaujant drauge pasiektume kiek įmanoma geresnių rezultatų“, – sakė valstybės vadovas. 

Iniciatyva „Mokykla namuose“ rūpinasi, kad nei vienas Lietuvos vaikas neliktų ugdymo proceso paraštėse. Žmonių ir socialiai atsakingų įmonių dovanojami ar skolinami kompiuteriai ir kitos nuotolinio mokymo priemonės bus paskirstyti savivaldybėms ir švietimo įstaigoms, kurios jais aprūpins mokinius, kad būtų užtikrintas nuotolinio mokymo prieinamumas.

Pirmadienį Prezidento iniciatyva įvyko konferencinis pokalbis, sujungęs verslo ir pilietinių iniciatyvų „Mokykla namuose“, „Stiprūs kartu“ organizatorius, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovus bei Prezidento patarėjus. Per pokalbį sutarta visoms šalims bendradarbiauti stiprinant iniciatyvą „Mokykla namuose“, teikiant informaciją apie kompiuterių poreikį, pagelbėjant logistikos kanalais ir iniciatyvos viešinimu.

Parašykite komentarą