Seimo opozicijos lyderio Gabrieliaus Landsbergio pranešimas: parlamentaras kreipiasi į Seimo narius ir kviečia rasti kompromisą dėl medikų

2020 m. balandžio 1 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo opozicijos lyderis, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas, TS-LKD partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis šiandien kreipėsi į Seimo narius, kviesdamas dar šią savaitę susirinkti į neeilinį posėdį ir kartu rasti sprendimus dėl sąžiningo kompensavimo visiems medikams, pandemijos akivaizdoje kasdien dirbantiems milžiniškos rizikos sąlygomis.

„Kartu su kitomis opozicinėmis frakcijomis esame surinkę reikalingus parašus šaukti neeilinį Seimo posėdį. Privalome visi drauge rasti sprendimus ir nepalikti medikams netesėto žodžio. Mes vakar norėjome užtikrinti, kad nebūtų diskriminacijos tarp medikų, kurie dirba tik infekcinėse ligoninėse, ir likusių, kurie su virusu susiduria kiekvieną dieną. Dydžiai, apimtys, proporcijos – tegu tampa susitarimo dalyku. Tačiau esame pasirengę surasti kompromisą, kuris būtinas“, – sakė TS-LKD pirmininkas G. Landsbergis.

Pasak G. Landsbergio, reikia ieškoti sutarimo, kokios galėtų būti proporcijos papildomo skatinimo tų, kurie yra tiesiogiai fronto linijoje, ir tų, kurie patiria didesnę profesinę riziką ir krūvius tiesiog dėl situacijos.

„Krizės akivaizdoje visi vedami, tikiu, gerų ketinimų pademonstravome susipriešinimą, kurio rezultatas – nepriimtas įstatymas, kuriuo turėjo būti pakelti atlyginimai medikams karantino laikotarpiu. Negebėdami ištesėti pažado – pakertame pasitikėjimą visu parlamentu ir netgi valstybe. Dėl to nuoširdžiai apgailestauju, tačiau sprendimas privalo būti rastas“, – į Seimo narius kreipėsi frakcijos seniūnas, TS-LKD vadovas.

Parašykite komentarą