Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos pranešimas: „Konservatoriai ragina Seimą atsisakyti reprezentacinių ir parlamentinių išlaidų“

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, visos Seimo frakcijos vardu, šiandien oficialiai kreipėsi į Seimo valdybą bei paragino kolegas parlamentarus parodyti pavyzdį ir pademonstruoti solidarumą su ekonominius sunkumus patiriančiais Lietuvos žmonėmis bei atsisakyti Seimo nariams skiriamų reprezentacinių ir parlamentinių išlaidų.

TS-LKD frakcija siūlo lėšas grąžinti į valstybės biudžetą, kad jos būtų panaudojamos tikslingiau – prioritetą teikiant medikų apsaugai ir jų atlyginimų didinimui. Seimo valdyba, reaguodama į paskutiniame posėdyje išsakytą valdybos narių Gabrieliaus Landsbergio ir Irenos Degutienės iniciatyvą, kreipėsi į visas Seimo frakcijas, kad šios pateiktų savo oficialią poziciją.

„Ekstremalios padėties šalyje metu Seimas privalo demonstruoti pavyzdį. Tikimės kolegų supratingumo ir vienybės. Seimas gali susilaikyti nuo tam tikrų išlaidų, tuo tarpu medikams bei kitoms pandemijos epicentre atsidūrusioms profesinėms grupėms šiandien reikalinga maksimali pagalba. Tokioje situacijoje finansiniai biudžeto srautai privalo būti išnaudojami itin racionaliai. Taip pat raginame atitinkamų reprezentacinių išlaidų bei nebūtinų pirkinių atsisakyti ir Vyriausybės narius“, – sakė TS-LKD pirmininkas G. Landsbergis.

 

Parašykite komentarą